Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Suomen Tribologiayhdistyksen 40-vuotisjuhlaseminaari 31.8.

Suomen Tribologiayhdistys ry perustettiin vuonna 1977 tekemään tribologiaa tunnetuksi teollisuuden piirissä ja tukemaan tribologian tutkimusta ja opetusta Suomessa. Neljänkymmenen vuoden ajan yhdistys on järjestänyt seminaareja ja yritysvierailuja sekä julkaissut TRIBOLOGIA - Finnish Journal of Tribology -lehteä. 

Tribologiayhdistys juhlii 40-vuotista taivaltaan järjestämällä juhlaseminaarin 31.8.2017 Tampereen Werstaassa. Kansainvälisesti arvostetut tribologian asiantuntijat pitävät esitykset seminaarissa. Professorit Roland Larsson ja Thomas Norrby kertovat voiteluun vaikuttavista pintaominaisuuksista sekä uusista voiteluaineista, ja johtava tutkija Guillermo E. Morales-Espejel esittelee vierintälaakereiden tribologisia haasteita. Lisäksi kuullaan esityksiä uusista liukulaakerointiratkaisuista, fretting-kulumisesta, tribokorroosiosta ja mallinnuksen hyödyntämisestä kulutustakestävien materiaalien kehittämisessä. Seminaarin aluksi kuullaan historiakatsaus Tribologiayhdistyksen 40-vuotiselta taipaleelta, ja seminaarin päätteeksi on mahdollista osallistua tutustumiskierrokselle Werstaan Höyrykonemuseoon. Päivän päätteeksi tarjoillaan juhlaillallinen viehättävässä Finlaysonin palatsissa.

Toivotamme teidät sydämellisesti tervetulleeksi seminaariin ja illalliselle juhlimaan Suomen Tribologiayhdistyksen 40-vuotista historiaa ja kuulemaan uusimpia tutkimustuloksia tribologian alueelta.

Lisätietoja ja ohjelma

Yhteyshenkilö TTY:llä:
Projektipäällikkö Kati Valtonen, Tampere Wear Center ()

 

Uutisen jättäjä: Kati Valtonen
Uutisen päivittäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, materiaalioppi