Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Uusiomaarakentaminen haltuun!

Uusiomaarakentamisesta on tulossa arkipäivää. UUMA2-hankkeen aloitteesta TTY ja Aalto järjestävät yhdessä kuusipäiväisen uusiomaarakentamisen erikoisopintojakson, joka toimii alan toimijoiden, materiaalitoimittajien, viranomaisten sekä opiskelijoiden yhteisenä oppimis- ja kehittämisfoorumina.

UUMA2-hankkeessa edistetään uusiomateriaalien käyttöä erityisesti maarakentamisessa. Aalto-yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto järjestävät syksyn 2017 ja kevään 2018 aikana kuusipäiväisen erikoisopintojakson (UKI 2017-2018), jonka tavoitteena on tiedon jakamisen lisäksi kehittää ja oppia yhdessä sekä perehdyttää myös alalle valmistuvia opiskelijoita entistä paremmin uusiomaarakentamisen tehtäväkenttään. Koulutus on kaikille avoin.

Viiden opintopisteen laajuinen erikoisopintojakso on tarkoitettu sekä alalla jo työskenteleville ammattilaisille, että ammattiainevaiheen yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille. Koulutus on maksullinen ja se järjestetään vuoropäivin Tampereella ja Pasilassa. Voit osallistua myös yksittäiseen päivään. Uusiomaarakentamisen kaikkien osapuolien  - materiaalien tuottajien, suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja viranomaisten - osallistuminen koulutukseen sekä tiedon jakajina että opiskelijoina on ensiarvoisen tärkeää, jotta voimme edistää turvallisten, mekaanisesti kestävien ja ympäristökriteerit täyttävien uusiomaarakenteiden rakentamista. Viranomaisille tarjotaan rajoitettua mahdollisuutta osallistua etäyhteyden kautta. Opintopisteiden saaminen edellyttää osallistumista kaikkiin päiviin ja harjoitustyön tekemiseen pienryhmässä.

Lähipäivien ajankohdat:

  • 14.9.17              Tampere
  • 19.10.17           Pasila
  • 23.11.17           Tampere
  • 17.1.18              Pasila
  • 15.2.18              Tampere
  • 10.4.18              Pasila

 

Opintojaksolle ilmoittautuminen on päättynyt 31.5.2017. Viranomaisia mahtuu vielä mukaan. Tutkinto-opiskelijoilla on aikaa ilmoittautua elokuun loppuun saakka.

Koulutuksen esite   

Lisätietoja Pirjo Kuula , puh. 0408490305

Uutisen jättäjä: Minna Leppänen
Asiasanat: opiskelu ja opetus, tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, rakennustekniikka, kiertotalous, uusiomaarakentaminen, erikoisopintojakso