Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Langattoman tietoliikenteen tutkimushankkeille rahoitusta

Suomen Akatemia ja Yhdysvaltain kansallinen tiedesäätiö NSF rahoittavat yhdessä kahta TTY:n suomalais-yhdysvaltalaista tutkimushanketta. Rahoituksen sai kaikkiaan yhdeksän hanketta.

Rahoitetuissa hankkeissa kehitetään muun muassa uusia menetelmiä ja työkaluja langattomien verkkojen suunnittelemiseksi. Hankkeissa tehtävä tutkimus tukee etenkin esineiden Internetin (IoT) kehitystä.

Akatemia ja NSF järjestivät hakemuksille riippumattomat tieteelliset arvioinnit itsenäisesti. Hakemukset olivat tieteelliseltä laadultaan erittäin korkeatasoisia. Akatemian tieteellisessä arvioinnissa erinomaisen loppuarvosanan sai 19 hakemusta.

Rahoitetut yhteistutkimushankkeet tulevat osaksi Wireless Innovation between Finland and US (WiFiUS) -virtuaali-instituutin toimintaa. WiFiUS on NSF:n ja Akatemian sekä Tekesin vuonna 2011 käynnistämä yhteishanke, jonka tavoitteena on laajentaa Suomen ja Yhdysvaltojen välistä tutkimusyhteistyötä uusille langattoman tietoliikenteen tutkimuksen alueille.

TTY:llä rahoituksen saivat:

Olga Galinina: WiFiUS: Millimetriaalto-pohjaiset puettavat verkot vaativissa IoT-sovelluksissa (131 000 euroa). Konsortiossa mmWave-IoT ovat mukana myös Oulun yliopisto sekä University of Texas at Austin.

Jukka Lempiäinen: Signaalin uudelleen sironnan innoittama laitteiden välinen tietoliikenne heterogeenisiä IoT-järjestelmiä varten (100 000 euroa). Konsortiossa AIMHIS ovat mukana myös Aalto-yliopisto ja University of Houston. 

 

Uutisen jättäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: tiede ja tutkimus, tutkimushanke, rahoitus, suomen akatemia, nsf