Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Tutkimusiltapäivässä oltiin digitalisaation ytimessä

TTY:n tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan (TST) tutkimusiltapäivä teki tiedekunnassa tehtävää tutkimusta tutuksi oman tiedekunnan väelle. Osallistujia tapahtumassa oli lähes 150.
TST:n henkilökunta lähti innokkaasti mukaan esittelemään omaa tutkimustaan ja tutustumaan kollegoiden tutkimukseen tiedekunnan tutkimusiltapäivässä 18.4.
TST:n henkilökunta lähti innokkaasti mukaan esittelemään omaa tutkimustaan ja tutustumaan kollegoiden tutkimukseen tiedekunnan tutkimusiltapäivässä 18.4.

TST-tiedekuntaan kuuluu neljä laboratoriota: elektroniikan ja tietoliikennetekniikan, signaalinkäsittelyn, sähköenergiatekniikan sekä tietotekniikan laboratoriot. Laboratoriot esittelivät omaa tutkimustaan lähes täydelle salille Tietotalossa. Esitysten jälkeen oli vuorossa tutustumista posterinäyttelyyn, jossa lähes kaikki tiedekunnan noin 40 tutkimusryhmästä esitteli tutkimustaan. Näyttelyn lomassa keskusteltiin, tutustuttiin ja nautittiin yhdessä hyvästä ruuasta.

– Tiedekuntamme on digitalisaation ytimessä. Tutkimme teknologioita, jotka tekevät digitalisaation arkipäiväiseksi jokaiselle meistä. Tutkimme muun muassa langatonta tiedonsiirtoa, signaalinkäsittelyä, energia- ja ekotehokkuutta, tieto- ja ohjelmistotekniikkaa, tulevaisuuden elektroniikkaa ja sulautettuja järjestelmiä ja näitä läpileikkaavia aiheita kuten tietoturvaa, käyttäjäkokemusta ja pelillistämistä, listaa tiedekunnan dekaani Mika Grundström.  

Ajankohtaista on erityisesti tutkimusyhteistyö liittyen älykkäisiin koneisiin ja robotiikkaan.

Dekaanin tehtävää vuoden alusta alkaen hoitanut Grundström haluaa kuunnella myös heikkoja signaaleja tutkimuskentältä. Hän pitää tärkeänä sitä, että henkilöstö tietää, mitä muissa tutkimusryhmissä tehdään. Koko tiedekunnan yhteinen tilaisuus palveli myös parhaillaan tiedekunnassa meneillään olevaa strategiaprosessia profiilin terävöittämiseksi.

– Henki on hyvä ja se näkyy myös tässä tilaisuudessa. Haluamme käydä avointa keskustelua tiedekunnassa ja yliopiston tasolla.

Uutisen jättäjä: Sara Riihimäki
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, työssä tty:llä, tieto- ja sähkötekniikka, tutkimusiltapäivä