Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Professori Petri Vuoristolle alansa korkein kansainvälinen tunnustus

Maailman merkittävin materiaalitekniikan järjestö American Society of Materials (ASM) International on nimennyt TTY:n professori Petri Vuoriston termisen ruiskutuksen Hall of Fameen.
Petri Vuoristo on ensimmäinen pohjoismaalainen, joka on saanut Thermal Spray Hall of Fame -tunnustuksen.
Petri Vuoristo on ensimmäinen pohjoismaalainen, joka on saanut Thermal Spray Hall of Fame -tunnustuksen.

Nimitystä pidetään alan korkeimpana ja arvostetuimpana huomionosoituksena maailmanlaajuisesti. Se on tunnustus huomattavista ansioista materiaalitieteen ja -tekniikan edistämisestä – erityisesti termisen ruiskutuspinnoitustekniikan alalla.

– Tällaisesta nimityksestä ei voi haaveilla tai asettaa sitä tavoitteeksi. Nimitys on suuri henkilökohtainen kunnia ja samalla tunnustus Suomen termisen ruiskutuspinnoituksen osaamiselle ja korkealle tasolle, Vuoristo sanoo.

Professori Petri Vuoriston tutkimuskohteena ovat muun muassa terminen ruiskutuspinnoitus, moderni laserpinnoitus ja ohutpinnoitteet. Tutkimus keskittyy erilaisten pinnoitteiden prosessointiin sekä mikro- ja makrorakenteiden erilaisten teknisten ominaisuuksien ja käyttöominaisuuksien välisten riippuvuussuhteiden ymmärtämiseen ja hallintaan. Tutkimusta tehdään kiinteässä yhteistyössä tutkimuslaitosten ja teollisuuden kanssa. TTY:n ja VTT:n yhteistä termisen ruiskutuksen tutkimus- tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa tehdään Thermal Spray Center Finland (TSCF) -yhteistyön puitteissa.

– Nimitys kannustaa jatkamaan mielenkiintoista ja merkityksellistä tutkimustyötä pinnoitustekniikan alalla. Meillä on loistava tutkimusryhmä, tutkimusympäristö sekä kotimaiset ja kansainväliset tutkimuslaitos- ja teollisuuspartnerit.

The Thermal Spray Hall of Fame on perustettu vuonna 1993. Vuoriston Thermal Spray Hall of Fame -tunnustus on ensimmäinen Pohjoismaihin tullut kautta aikojen.  

Palkitsemisseremonia järjestetään tänä vuonna Düsseldorfissa Saksassa 8. kesäkuuta ITSC-konferenssin yhteydessä. Vuoriston ohella Hall of Fameen nimitetään myös professori Robert Vassen Saksasta.

Vuonna 2015 professori Vuoristolle myönnettiin saman organisaation Fellow of ASM -arvonimi.

Lisätietoja:

professori Petri Vuoristo, puh. 040 849 0044, etunimi.sukunimi@tut.fi

http://www.asmfinland.fi/
www.asminternational.org

 

Uutisen jättäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: tiede ja tutkimus, materiaalitekniikka, terminen ruiskutus, nimitys