Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Koneoppimisen mahdollisuudet avautuvat Kampusareenassa

Koneoppiminen tulee kovaa vauhtia yrityksiin ja ihmisten arkeen. Mitä kaikkea se tarkoittaa? Millaista hyötyä koneoppimisesta voi olla eri alojen yrityksille? Alan tutkijat ja yritykset kohtaavat Machine Learning -aamussa 21.2.2017 Kampusareenassa – tervetuloa mukaan!

Avoimessa Machine Learning -tapahtumassa 21.2.2017 kello 9–14 Kampusareenassa on tarjolla alan huippuosaamista, demoja ja sovelluksia. Paikalla on yliopistojen ja tutkimuslaitosten tutkijoita sekä yritysten edustajia, jotka kertovat alan kehitysnäkymistä ja teknologian hyödyntämisen mahdollisuuksista.

Tapahtuman aikana Kampusklubilla ja Kampusareenan auditoriossa pidetään yli 20 napakkaa puheenvuoroa. Yksi päivän ensimmäisistä puhujista on Solitan Data Scientist Teppo Ahonen, joka osana työtään toteuttaa erilaisia koneoppimisratkaisuja monenlaisiin tarpeisiin ja ongelmiin. Hänen aiheenaan on Koneoppiminen käytännössä 2017 – vaatimukset, mahdollisuudet, nykytila ja tulevaisuus.

– Haluamme tuoda esille näkemystämme siitä, millaiseksi koemme koneoppimisen merkityksen tällä hetkellä ja millaiseksi näemme sen lähitulevaisuudessa muodostuvan, Ahonen kertoo.

Ahosen mukaan koneoppiminen on nyt vahvasti pinnalla, sillä ymmärrys tiedolla johtamisesta on kasvanut liikemaailmassa sille tasolle, missä konkreettisia ratkaisuja osataan etsiä ja halutaan löytää – myös koneoppimisen ja tekoälyn saralta.

– Koneoppiminen ei enää näyttäydy pelkästään science fictionilta vaikuttavana mörkönä, vaan sen merkitys ja hyödyllisyys on ymmärretty tutkimusmaailman ulkopuolellakin, hän sanoo.

Machine Learning -aamussa koneoppimisen mahdollisuuksista kiinnostuneet yritykset pääsevät matalalla kynnyksellä tutustumaan aiheeseen ja keskustelemaan alan osaajien ja muiden yritysten kanssa.

– Täysin asialle vieraan yrityksen kannalta keskeisintä on ymmärrys siitä, että liikkeelle voi lähteä hyvinkin pienistä ja vaatimattomista lähtökohdista. Niin aloitteleville kuin pidemmällekin ehtineille tärkein opetus lienee, ettei koneoppiminen hyödynnä ketään, jos sen tuottamia havaintoja ei oteta käyttöön, Ahonen painottaa.

Voisi verrata, että koneoppiminen tulee olemaan kuin internet: alkuun harvojen pöhinää ja pian arjen ja bisneksen peruspilari.

– Tekoäly on uusi sähkö, Associate Professor Joni Kämäräinen TTY:n signaalinkäsittelyn laboratoriosta sanoo.

Machine Learning -aamu

Aika: 21.02.2017 kello 9:00–14:00
Paikka: Tampereen teknillinen yliopisto, Kampusareenan Kampusklubi (5. krs) ja auditorio (1. krs.) (Korkeakoulunkatu 7, Tampere)
Ohjelma: http://www.tut.fi/fi/kampusareena/ajankohtaista/tapahtumat/machine-learning-aamu-21-2-kello-9-14-x182594

Machine Learning -aamun järjestävät Kampusklubi, Tampereen teknillinen yliopisto, Dimecc, SMACC, FIMA ja SYK Oy. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Tervetuloa!

Lisätiedot: Sari Konttila, Kampusklubi, puh. 040 838 2992,

Uutisen jättäjä: Sanna Kähkönen
Asiasanat: tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, signaalinkäsittely