Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Innovaatiotoiminta kohtaa psykologian seminaarissa

Miten innovaatioita tuotetaan ryhmätyönä? Mikä tekee hyvän ryhmän ja kenen kanssa pitäisi tehdä yhteistyötä? Mikä on sosiaalipsykologian rooli tässä kaikessa? Innovation meets psychology -seminaarissa 12.1. selvää, miten psykologia selittää innovaatioiden syntyä.

Innovation meets psychology -seminaarissa Tampereen teknillisessä yliopistossa 12.1.2017 kello 14.15–16.30 kuullaan neljä inspiroivaa puheenvuoroa innovoinnista sosiaalisena toimintana, ryhmätyöskentelystä sekä innovaatiokulttuurista yrityksissä. Englanninkielinen seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille. Tule Tietotalon saliin TB103 kuulemaan huippupuhujia ja osallistumaan työpajaan!

Muun muassa Googlella ja Facebookilla työskennellyt Ravi Daswani kertoo itsensä löytämisen matkastaan sekä kiinnostavasta urastaan Googlella, Facebookilla ja myöhemmin perustamissaan useissa start-up yrityksissä. Hän paneutuu muun muassa siihen, mikä tekee näistä IT-taloista loistavia paikkoja työskennellä ja miten yritykset ovat luoneet kulttuurin, joka edesauttaa innovaatioiden syntymistä.

Professori Vesa Routamaa Vaasan yliopistosta valottaa innovaatiotoiminnan kognitiivisia lähtökohtia. Routamaa on yksi harvoista asiantuntijoista maailmassa, jotka ovat syvästi perehtyneet persoonallisuuksien ja työyhteisöjen väliseen suhteeseen työssä onnistumisessa. Hän kertoo, kuinka sellaiset ryhmät muodostetaan, joissa syntyy innovatiivisia asioita.

Kolmas puhuja on Ahmed Shalaby, joka on tamperelaisen HITLab Oy:n päästrategikko, joka johtaa yrityksen missiota luoda digitaalisia työkaluja ryhmänmuodostukseen ja laajemmin ottaen ammatillisen yhteistyön edesauttamiseen. Hän puhuu oman kognitiivisen tyylin löytämisestä ja hyödyntämisestä ryhmätyössä. Mielenkiintoisena anekdoottina, Shalabyn tausta on sydänkirurgiassa.

Professori Hannu Kärkkäinen ja dosentti Thomas Olsson vetävät TTY:llä Suomen Akatemian rahoittamaa tutkimusprojektia, tavoitteenaan luoda uusia älykkäitä työkaluja tietotyöläisten törmäyttämiseen. Kun tuodaan yhteen verkostoanalyysi, koneoppiminen ja uudenlaiset matchmaking-algoritmit, saattaa lopputuloksena syntyä “tietotyöläisten Tinder”.

Päivän päätteeksi esitysten jälkeen Ahmed Shalabyn ohjaamassa työpajassa pääsee luomaan itsestään kognitiivisen profiilin HITLab kehittämän GenieTeams-työkalun avulla.

Innovation meets psychology -seminaarin järjestävät tamperelainen startup HITLab Oy (Human Information Technology Laboratory Oy), joka kehittää digitaalisia, keinoälyyn perustuvia sovelluksia työyhteisöjen kompleksisten kysymysten hallintaan, sekä TTY:n Suomen Akatemian projekti COBWEB, jonka missio on edesauttaa tietotyötä saattamalla yhteen erilaisia, mutta pitkällä tähtäimellä toisilleen merkityksellisiä henkilöitä tai organisaatioita. TTY:ltä mukana ovat tiedonhallinnan ja logistiikan, tietotekniikan sekä matematiikan laboratoriot.

Seminaarin ohjelma löytyy TTY:n tapahtumakalenterista >>

Mukaan voi ilmoittautua Facebook-tapahtumassa >>

Aika: torstai 12.1.2017 kello 14.15–17.30
Paikka: TTY, Tietotalon Sali TB103 (Korkeakoulunkatu 1, Tampere)
Lisätiedot: Thomas Olsson , 040 8490 819

Uutisen jättäjä: Sanna Kähkönen
Asiasanat: tiede ja tutkimus, innovaatio