Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Jyrki Latokartanosta vuoden täydennyskouluttaja

Projektipäällikkö Jyrki Latokartano palkittiin TTY:n vuoden täydennyskouluttajana 2016.
Vuoden täydennyskouluttajaksi valittu Jyrki Latokartano sai Virve Liljan grafiikan Kunnian kukko laulaa. Taulun ojensivat Edutechin Mari Rajala ja Kirsti Tikka (oik.).
Vuoden täydennyskouluttajaksi valittu Jyrki Latokartano sai Virve Liljan grafiikan Kunnian kukko laulaa. Taulun ojensivat Edutechin Mari Rajala ja Kirsti Tikka (oik.).

Täydennyskouluttajana Jyrki Latokartano on osallistunut Robotiikan ja robotisaation asiantuntijaohjelman suunnitteluun ja kahteen toteutukseen. Edutechilaiset kuvaavat Latokartanoa innostuneena, luovana ja vastuullisena yhteistyökumppanina. Oman kouluttajaosuutensa lisäksi hän on ollut mukana ideoimassa opintomatkoja, aktivoinut opiskelijoita työssäoppimispaikkojen ja lisätiedon hankkimisessa, toiminut työssäoppimisen asiantuntijaohjaajana ja pyrkinyt kaikin tavoin edistämään osallistujien oppimista. 

– Jyrki on esimerkki siitä, mitä tulevaisuudessa odotamme täydennyskouluttajalta toteuttaessamme sulautuvan oppimisen mallia, jossa tuetaan osallistujan oppimista monimuotoisin keinoin, totesi Edutechin johtaja Paula Ihalainen puheessaan Latokartanolle.

Latokartanon asiakkailta saamien palautteiden keskiarvo on huikea 4.7 asteikolla 1-5. Asiakkaat ovat kuvanneet Latokartanoa muun muassa näin:  

  •  “Aivan fantastista. Timanttia. On mies paikallaan, osaa selostaa ymmärrettävästi jopa tyhmälle diplomi-insinöörille, miten robotti toimii.”
  • ”Aikamoinen guru ja pitää opetuksen tason sopivana.”
  • ”Mukaansa tempaava luennointityyli, värikäs kielenkäyttö.”
  • ”Luennoitsija, jota jaksaa kuunnella, paljon hyviä esimerkkejä, huomattavasti kokemusta aiheesta.”
  • ”Opettaa hienosti maanläheisesti.”
  • ”Jämäkkä ja huumorintajuinen ote esiintymiseen. Helppo seurata opetusta.”
     

– Parasta täydennyskoulutuksessa ovat osallistujat, joilla on into tehdä töitä. Muutama aktiivinen kysyjä saa aina muun porukan innostettua mukaan ja esimerkiksi ryhmätöiden eteen nähdään todella vaivaa. Osallistujilla on työelämää ja elämänkokemusta takana, mikä haastaa kouluttajan tarjoilemaan teoriat käytännönläheisessä muodossa, kiitteli Latokartano puolestaan osallistujajoukkoa.

Uutisen jättäjä: Katri Rauvola
Uutisen päivittäjä: Mika Puonti
Asiasanat: opiskelu ja opetus, palvelut ja yhteistyö, vuoden täydennyskouluttaja 2016, jyrki latokartano, edutech