Uutiset ja tapahtumat - Tampereen teknillinen yliopisto

Ranskalainen visiitti avoimeen innovaatiotoimintaan

Avoin innovaatiotoiminta oli näkyvästi esillä Telecom Ecole de Management -yliopiston eMBA-ryhmän vierailulla Tampereella. Ryhmä tutustui mm. opiskelijoiden Demolaan, ideoista yritystoimintaa jalostavaan Protomoon sekä yrityskiihdyttämöön.
Tuliaisia kotiin. Angry Birds on suosittu myös Ranskassa, joten tuotteet menivät kuin kuumille kiville.
Tuliaisia kotiin. Angry Birds on suosittu myös Ranskassa, joten tuotteet menivät kuin kuumille kiville.

It-yritysten kokeneista johtajista koostunut kymmenhenkinen eMBA-ryhmä oli erityisen kiinnostunut uusien toimialojen murroksesta sekä uusien tuotteiden, palvelujen ja yritysten synnyttämisestä.

Tamperelaiseen avoimeen innovaatioympäristöön heidät luotsattiin Uudella Tehtaalla. Ryhmä tutustui opiskelijoiden Demolaan, ideoista yritystoimintaa jalostavaan Protomoon sekä yrityskiihdyttämöön.

Rovion Tampereen-studion johtaja Atte Kotiranta avasi vieraille Angry Birdsin siivittämää Rovion menestystarinaa. Alan yritystoiminnan pioneerina hän kertoi myös tamperelaisesta pelitoimialan kehityksestä. Kaupungissa on nykyisin Suomen toiseksi suurin peliyritysten keskittymä, ja ala on kovassa nosteessa. Toistaiseksi yritykset ovat kuitenkin pieniä, ja viitisenkymmentä henkeä työllistävä Rovio on kokoluokkansa ainoa. Sen suuntakin on erilainen.

– Rovio ei pyri alan teknologiaykköseksi, vaan kehittää itseään kaikkia ikäryhmiä palvelevana viihdeyrityksenä, hän linjasi.

Ranskalaisvieraiden ohjelmassa oli lisäksi tutustuminen digitaaliteollisuuden keskukseen Mediapolikseen sekä ryhmätyö TTY:n ja Tampereen yliopiston yhteisen General Executive MBA-koulutusryhmän kanssa.

Telecom Ecole de Management -yliopisto on yksi TTY:n partneriyliopistoista, joita on lähes pari sataa ympäri maailmaa.

Vierailua (29.9–5.10.2013) isännöi TTY:n täydennyskouluttaja Edutech.

Teksti: Päivi Eskelinen

 

Uutisen jättäjä: Tuuli Laukkanen
Asiasanat: palvelut ja yhteistyö, näkyvyys ja viestintä, edutech