TTY työnantajana - Tampereen teknillinen yliopisto

TTY työnantajana

Tampereen teknillisenä yliopistona (TTY) toimiva TTY-säätiö on noin 1 600 työntekijän ja 8 300 opiskelijan aktiivinen tiedeyhteisö sekä haluttu tutkimusmaailman ja elinkeinoelämän kumppani. Yhteistyötä tehdään noin kahdensadan yliopiston kanssa ympäri maailmaa, ja kansainvälisyys on osa kaikkea yliopiston toimintaa. TTY on nuorten, innovatiivisten eurooppalaisyliopistojen konsortion ECIU:n jäsen.

TTY:n kansainvälisesti korkeatasoisimmiksi tutkimusalueiksi ovat arvioitu signaalinkäsittely, optiikka ja fotoniikka sekä älykkäät koneet. TTY pyrkii kärkialoillaan maailman johtavien tutkimusyksiköiden joukkoon.

TTY on perustettu vuonna 1965, ja vuoden 2010 alusta yliopisto on toiminut säätiömuotoisena. TTY:n viihtyisä kampusalue sijaitsee Hervannan sydämessä hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Yliopiston kampuksen keskelle valmistui syksyllä 2015 Kampusareena opiskelijoiden, tutkijoiden, henkilökunnan, yritysten ja alumnien kohtaamispaikaksi (kuvassa).

www.kampusareena.fi

 

Haluamme olla Suomen paras yliopistotyönantaja

 

Hyvä työyhteisö on merkittävä tekijä työhyvinvoinnissa. Yliopistoille tehdyn henkilöstökyselyn perusteella meillä on yliopistokentän tyytyväisimmät työntekijät, mistä olemme erittäin iloisia. Työntekijämme ovat olleet kyselyn mukaan tyytyväisiä etenkin työn sisältöön ja osaamiseen, työoloihin sekä yhteisöllisyyteen. Keväällä 2014 saimme Euroopan Komission myöntämän HR Excellence in Research -logon tunnustuksena tutkijoiden työoloihin ja uraan liittyvästä kehittämistyöstä.

Meillä on reipasta yhdessä tekemisen meininkiä ja kansainvälisten kulttuurien kohtaamisia. Viidesosa henkilöstöstämme onkin muita kuin Suomen kansalaisia. Tarjoamme mielenkiintoisia ja monipuolisia urapolkuja monille eri aloille muun muassa toimivan tenure track -järjestelmämme kautta. Tule rakentamaan tekniikan tulevaisuutta kanssamme!

Anne Korhonen
henkilöstöpäällikkö


HR Excellence in Research

 

Tampereen teknillinen yliopisto sai keväällä 2014 Euroopan Komission myöntämän HR Excellence in Research -logon tunnustuksena tutkijoiden työoloihin ja uraan liittyvästä kehittämistyöstä.

Henkilöstöetuuksia TTY:llä

  • Hyvät ja kattavat Unipoli Sportin tarjoamat liikuntamahdollisuudet kampusalueella sekä muissa Tampereen korkeakouluissa http://sport.unipolitampere.fi
  • Mahdollisuus käyttää yksi työtunti viikossa ohjattuun liikuntaan
  • Kulttuurisetelit
  • Edulliset hierontapalvelut
  • Kattavat ravintolapalvelut kampusalueella henkilökuntahintaan
  • Hyvät työterveyspalvelut yksityisen palveluntarjoajan kautta sisältäen yleislääkäritasoisen sairaanhoidon ja tutkimukset sekä työterveyslääkärin tai yleislääkärin lähettämänä konsultaationa erikoislääkärikäynnit erillisen ohjeen mukaisesti.
  • Joustava työaika

Savuton kampus

TTY haluaa kannustaa työntekijöitään ja opiskelijoitaan terveisiin elintapoihin ja omasta työhyvinvoinnistaan huolehtimiseen. Yliopisto on julistautunut savuttomaksi kampukseksi. Tupakoitsijoille osoitetaan  erilliset tupakointipaikat.

Suomen vetovoimaisin kaupunki

Tampere on yksi Suomen nopeimmin kasvavista keskuksista sekä haluttu asuin- ja opiskelijakaupunki. Tampereen kaupungissa on yli 200 000 asukasta ja Tampereen kaupunki ympäristökuntineen käsittää yhteensä lähes 400 000 asukkaan seutukunnan, jolla se on Suomen toiseksi suurin väestökeskittymä Helsingin seutukunnan jälkeen. Tampere on Suomen kolmanneksi suurin kaupunki ja Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki.

www.tampere.fi
www.visittampere.fi

Päivittäjä: Tiina Huttunen, 20.08.2018 16:34.
Sisällöstä vastaa: Huttunen Tiina
Asiasanat: tietoa tty:stä, työnantaja, työyhteisö, henkilöstöedut, työpaikat