TTY työnantajana - Tampereen teknillinen yliopisto

TTY työnantajana

Tampereen teknillisenä yliopistona (TTY) toimiva TTY-säätiö on noin 2000 työntekijän ja yli 10 000 opiskelijan aktiivinen tiedeyhteisö ja haluttu tutkimusmaailman ja elinkeinoelämän kumppani. Yhteistyötä tehdään n. 200 yliopiston kanssa ympäri maailmaa ja kansainvälisyys on osa kaikkea yliopiston toimintaa.

TTY:n kansainvälisesti korkeatasoisemmiksi tutkimusalueiksi ovat arvioitu signaalinkäsittely, optiikka ja fotoniikka sekä älykkäät koneet. TTY pyrkii kärkialoillaan maailman johtavien tutkimusyksiköiden joukkoon.

TTY on perustettu vuonna 1965 ja vuoden 2010 alusta yliopisto on toiminut säätiömuotoisena. TTY:n viihtyisä kampusalue sijaitsee Hervannan sydämessä hyvien kulkuyhteyksien varrella.

TTY:n kampuksen keskelle valmistui syksyllä 2015 Kampusareena opiskelijoiden, tutkijoiden, henkilökunnan, yritysten ja alumnien kohtaamispaikaksi (kuvassa).

www.kampusareena.fi

 

Haluamme olla Suomen paras yliopistotyönantaja

 

TTY on 1 700 eri alojen osaajan ja 8 300 opiskelijan työyhteisö, jossa kansainvälisyys on osa kaikkea toimintaa. TTY:n työntekijät parantavat tutkimuksen ja koulutuksen avulla ihmisten ja ympäristön hyvinvointia sekä uudistavat Suomen teollista kilpailukykyä. TTY:llä tutkijoita kannustetaan muodostamaan organisaatiorakenteista riippumattomia tutkimusyhteisöjä. TTY on panostanut viime vuosina merkittävästi myös uusiin oppimisympäristöihin, mikä antaa hyvät mahdollisuudet kehittää tekniikan yliopisto-opetusta.

Tärkein voimavaramme ovat osaavat, motivoituneet ja hyvinvoivat työntekijät ja opiskelijat. Haluamme olla Suomen paras yliopistotyönantaja.

Mika Hannula
rehtori

 

 

 

Osaavat ihmiset ovat keskeinen menestystekijämme. TTY on asiantuntijayhteisö, jonka tärkein voimavara ovat osaavat, motivoituneet ja hyvinvoivat työntekijät ja opiskelijat. Yliopiston asiantuntijat toimivat aktiivisesti alojensa kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Yliopisto tarjoaa myös useita väyliä elinikäiseen oppimiseen ja pitää huolta tarjottavan koulutuksen työelämärelevanssista. Hyvä työyhteisö on myös merkittävä tekijä työhyvinvoinnissa. TTY:llä on sekä reipasta teekkarimeininkiä että kansainvälisten kulttuurien kohtaamisiakin. Monipuolisuus auttaa keskustelevan kulttuurin ja hyvän ja viihtyisän työyhteisön rakentamista.

Hanna Rinne
henkilöstöjohtaja

 

 

 

HR Excellence in Research

 

Tampereen teknillinen yliopisto sai keväällä 2014 Euroopan Komission myöntämän HR Excellence in Research –logon tunnustuksena tutkijoiden työoloihin ja uraan liittyvästä kehittämistyöstä.

Henkilöstöetuuksia TTY:llä

  • Hyvät ja kattavat Unipoli Sportin tarjoamat liikuntamahdollisuudet kampusalueella sekä muissa Tampereen korkeakouluissa http://sport.unipolitampere.fi
  • Mahdollisuus käyttää yksi työtunti viikossa ohjattuun liikuntaan
  • Kulttuurisetelit
  • Edulliset hierontapalvelut
  • Kattavat ravintolapalvelut kampusalueella henkilökuntahintaan
  • Hyvät työterveyspalvelut yksityisen palveluntarjoajan kautta sisältäen yleislääkäritasoisen sairaanhoidon ja tutkimukset sekä työterveyslääkärin tai yleislääkärin lähettämänä konsultaationa erikoislääkärikäynnit erillisen ohjeen mukaisesti.
  • Joustava työaika

Savuton kampus

TTY haluaa kannustaa työntekijöitään ja opiskelijoitaan terveisiin elintapoihin ja omasta työhyvinvoinnistaan huolehtimiseen. Yliopisto julistautuu savuttomaksi kampukseksi syyslukukauden 2015 alusta.Tupakoitsijoille osoitetaan  erilliset tupakointipaikat.

Suomen vetovoimaisin kaupunki

Tampere on yksi Suomen nopeimmin kasvavista keskuksista sekä haluttu asuin- ja opiskelijakaupunki. Tampereen kaupungissa on yli 200 000 asukasta ja Tampereen kaupunki ympäristökuntineen käsittää yhteensä lähes 400 000 asukkaan seutukunnan, jolla se on Suomen toiseksi suurin väestökeskittymä Helsingin seutukunnan jälkeen. Tampere on Suomen kolmanneksi suurin kaupunki ja Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki.

www.tampere.fi
www.visittampere.fi

Päivittäjä: Virpi Hietakangas, 20.06.2016 15:09.
Sisällöstä vastaa: Hietakangas Virpi
Asiasanat: tietoa tty:stä, työnantaja, työyhteisö, henkilöstöedut, työpaikat