TTY-säätiö - Tampereen teknillinen yliopisto

Tampereen teknillisenä yliopistona toimiva TTY-säätiö

Tampereen teknillinen yliopisto on toinen säätiömuodon valinneista suomalaisista yliopistoista. TTY-säätiön säädekirja allekirjoitettiin 9. helmikuuta 2009. Yliopiston säätiömuotoinen toiminta käynnistyi 1. tammikuuta 2010, jolloin uusi yliopistolaki astui voimaan.

Tampereen teknillisenä yliopistona toimivan TTY-säätiön perustajajäsenet ovat Suomen valtio, Teknologiateollisuus ry, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö, Tekniikan Akateemiset ry, Tampereen Teknillinen Seura ry, Kunnallisneuvos C.V. Åkerlundin säätiö, Tampereen kauppakamari ja Tampereen Kauppaseura ry.

Itsenäinen säätiöyliopistomuoto tukee merkittävästi tutkimuksen ja koulutuksen kehittämistä TTY:ssä ja antaa hyvät lähtökohdat menestyä kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa. 137 miljoonan euron suuruisen säätiöpääoman tuottojen avulla TTY voi panostaa enemmän tutkimuksen ja koulutuksen uusiin avauksiin sekä laadun ja toiminnanohjauksen kehittämiseen. Näin TTY varmistaa, että sen tutkimus ja koulutus palvelevat yhteiskuntaa parhaalla mahdollisella tavalla myös tulevaisuudessa.

Lisätietoja: tty-saatio@tut.fi

Päivittäjä: Merja Jaaksi, 02.01.2013 17:36.
Sisällöstä vastaa: Ayres Katja
Asiasanat: tietoa tty:stä