Tietotekniikka - Tampereen teknillinen yliopisto

Tietotekniikan laitos

Tietotekniikka

Laitos kouluttaa tieteellisen tutkimuksensa pohjalta tietotekniikan asiantuntijoita. Tutkimusaloja ovat ohjelmistotuotanto, käytettävyys, henkilökohtainen navigointi, langattomat anturiverkot, moniprosessorijärjestelmät Internetin nykyiset ja tulevat verkkoarkkitehtuurit ja protokollat ja tietoturva.

Tietokoneiden määrä ympärillämme kasvaa yhä kiihtyvällä vauhdilla. Niiden tulee suoriutua entistä älykkäämmistä tehtävistä yhä pienemmällä energiamäärällä. Tietotekniikan laitos vastaa näihin haasteisiin kansainvälisesti korkeatasoisella tutkimuksella ja opetuksella.

Laitos vastaa tietotekniikan ja ohjelmoinnin perusopetuksesta koko yliopistossa. Laitos kuuluu Tieto- ja sähkötekniikan tiedekuntaan. Laitoksen opetustarjonta on suunnattu lähinnä tietotekniikan tutkinto-ohjelmaan.

Tutkimuksessa ja syventävässä opetuksessa vahvoja alojamme ovat ohjelmistotuotanto, käytettävyys, rinnakkaiset, hajautetut, mobiilit ja sulautetut järjestelmät, tietorakenteet ja algoritmit sekä ohjelmoinnin opetuksen tutkimus. Näiden lisäksi laitos panostaa myös paikannukseen ja navigointiin, tietokone- ja prosessoritekniikkaan, internetin nykyisiin ja tuleviin verkkoarkkitehtuureihin ja protokolliin sekä tietoturvaan liittyvään tutkimukseen ja koulutukseen.

Tarjoamme perus-, jatko- ja täydennyskoulutusta. Opinnäytetöitä voi tehdä tekniikan kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkintoihin sekä tekniikan lisensiaatin, tekniikan tohtorin tai filosofian tohtorin jatkotutkintoihin.

Sinä, joka olet kiinnostunut hakeutumaan opiskeljaksi, ole hyvä ja vieraile yliopiston yhteisellä Tule opiskelemaan -sivustolla.

Laitoksella toimii 9 professoria, jotka vastaavat tutkimuksen ja opetuksen suunnittelusta ja toteutuksesta. Laitokselta valmistuu vuosittain 6-8 tietotekniikan tohtoria ja 60-70 tietotekniikan diplomi-insinööriä.

Ilmoituksia ja lyhyitä juttuja laitoksen toimintaan liittyvistä tapahtumista löydät twitter-tililtämme ja yksikkömme blogista.

Päivittäjä: Kaisa Niskanen, 25.08.2014 16:23.
Sisällöstä vastaa: Salo Jari
Asiasanat: tietoa tty:stä, näkyvyys ja viestintä