Tietoa yliopistosta - Tampereen teknillinen yliopisto

Teknologiateollisuus lahjoitti kolme miljoonaa

Teknologiateollisuus on lahjoittanut kaikkiaan 11 miljoonaa euroa yliopistoille. Tampereen teknillinen yliopisto sai potista kolme miljoonaa.

Teknologiateollisuus korostaa lahjoituksellaan TTY:n roolia Suomen teollisen kilpailukyvyn vahvistamisessa. Erityisesti panostus teollisen internetin ja älykkäiden koneiden tutkimukseen ja opetukseen on avainasemassa tulevaisuuden osaamisen kannalta.

Lue lisää Rajapinnasta.

TTY:n varainhankinta.

Antti Kaunonen: Yhteistyöstä hyötyvät kaikki Pirkanmaalla

Yliopiston ja yritysten välinen yhteistyö on avainasemassa nyt ja tulevaisuudessa. Uudet poikkitieteelliset sovellukset kannattelevat koko Suomea globaalissa kilpailussa, kirjoittaa TTY-säätiön hallituksen jäsen Antti Kaunonen kolumnissaan.

Lue lisää

Historiateos kertoo käytännön ja teorian erottamattomasta liitosta

Yksi TTY:n 50-vuotisjuhlavuoden kohokohdista oli yliopiston historiateoksen julkistus. Professori Martti Häikiön kirjoittamassa teoksessa nostetaan esiin yliopistossa tehtyjen useiden innovaatioiden ja tieteenalojen kehitysvaiheet sekä TTY:n suhteet yritysmaailmaan. Huomiota kiinnitetään tärkeimpiin käännekohtiin ja keskeisiin vaikuttajiin.

Häikiö kertoo Rajapinnassa keitä haastateltavia ja merkkihenkilöitä hänelle jäi mieleen 40 kuukautta kestäneen tiedonkeruu- ja kirjoitustyön myötä.

Lue lisää Rajapinnasta.

Seuraa meitä Facebookissa

Tutkimusta ihmisen ja ympäristön hyväksi

TTY:n esittelyvideo Research is the key to the future vie parin minuutin huikealle matkalle tieteen ja tutkimuksen maailmaan. Tarina lähtee Tampereen teollisuushistorian alkuvuosista ja jatkuu tähtiä tavoitellen tulevaisuuteen. Video esittelee TTY:n tulevaisuuteen suuntaavaa työtä: tekniikkaa ihmisen ja ympäristön hyväksi. 

Tutustu esittelyvideoon ja TTY:n videokanavaan Youtubessa.

Säätiömuotoinen yliopisto

Tampereen teknillinen yliopisto on toinen säätiömuodon valinneista suomalaisista yliopistoista. 
Itsenäinen säätiöyliopistomuoto tukee merkittävästi tutkimuksen ja koulutuksen kehittämistä TTY:ssä ja antaa hyvät lähtökohdat menestyä kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa. 137 miljoonan euron suuruisen säätiöpääoman tuottojen avulla TTY voi panostaa enemmän tutkimuksen ja koulutuksen uusiin avauksiin sekä laadun ja toiminnanohjauksen kehittämiseen. Näin TTY varmistaa, että sen tutkimus ja koulutus palvelevat yhteiskuntaa parhaalla mahdollisella tavalla myös tulevaisuudessa.
 

TTY-säätiö

Kansainvälinen opiskelu- ja tiedeyhteisö

TTY:n kampuksella Tampereen Hervannassa opiskelee 10 500 perus- ja jatko-opiskelijaa ja työskentelee lähes 2 000 eri alojen osaajaa. Kansainvälisyys on osa kaikkea TTY:n toimintaa. Yliopistolla opiskelee tai työskentelee noin 1 500 ulkomaalaista yli 60 maasta.

Avainasiat yliopistosta

Yhteystiedot

Hyvinvoiva asiantuntijayhteisö

TTY on asiantuntijayhteisö, jonka tärkein voimavara ovat osaavat, motivoituneet ja hyvinvoivat työntekijät ja opiskelijat. Yliopisto tarjoaa henkilökunnalle haasteellisia tehtäviä sekä mahdollisuuksia uralla etenemiseen.

Yliopistolla tuetaan osaamisen kehittämistä ja henkilökunnalla on mahdollisuus osallistua omaa työtä kehittävään koulutukseen. Hyvinvoinnista ja jaksamisesta pidetään huolta ja henkilökunnalla on käytössä tasokkaat tilat ja työvälineet.

Tutustu yliopiston henkilöstöetuuksiin!

TTY:n alumnitoiminta

Kuulutko noin kahdenkymmenentuhannen TTY:ltä valmistuneen diplomi-insinöörin ja arkkitehdin joukkoon? Alumnit muodostavat vahvan ja tärkeän verkoston yliopiston ympärille.

Tutustu alumnitoimintaan

Tiedekunnat ja laboratoriot 2017