Tietoa yliopistosta - Tampereen teknillinen yliopisto

Tiedekunnat ja laboratoriot 2017

Antti Kaunonen: Yhteistyöstä hyötyvät kaikki Pirkanmaalla

Yliopiston ja yritysten välinen yhteistyö on avainasemassa nyt ja tulevaisuudessa. Uudet poikkitieteelliset sovellukset kannattelevat koko Suomea globaalissa kilpailussa, kirjoittaa TTY-säätiön hallituksen jäsen Antti Kaunonen kolumnissaan.

Lue lisää

Yhteystiedot

Seuraa meitä Facebookissa

Tiedettä omin käsin ja yhdessä

LUMATE

Vuonna 2017 Tampereen LUMATE-keskuksen tiedetoiminnassa oli mukana noin 1 500 osallistujaa, joista valtaosa lapsia ja nuoria. Keskuksen johtaja, yliopistonlehtori Riikka Lahtinen korostaa lasten tasapuolisia mahdollisuuksia päästä oppimaan luonnontieteitä, matematiikkaa ja tekniikkaa.

– Parasta LUMATEssa on se, että lapset pääsevät tekemään itse, sanoo kolmivuotiskautensa keskuksen johtajana tammikuussa aloittanut Lahtinen.

Lue lisää Rajapinnasta >>

TTY sijoittaa vastuullisesti

Tampereen teknillisen yliopiston säätiöpääomaa sijoitetaan harkiten ja vastuullisesti, jotta sen tuotoilla voidaan tukea muun muassa oppimisympäristöjen kehittämistä sekä tutkimusta. Tuotoilla on rahoitettu myös kansainvälistymistä, nuorten tutkijoiden projekteja ja infrahankintoja tenure track -polulla oleville.

Lue TTY:n sijoitusasiantuntija Tanja Kuokan kolumni Rajapinnassa >>

Tekniikan brändi saa voimaa yhteistyöstä

Tekniikan brändi Tampereella on vahva ja omaleimainen. Tulevassa uudessa korkeakouluyhteisössä Hervannan henki siirtyy uuteen olomuotoon ja saa tukea syntyvästä yhteistyöstä, kirjoittaa Tampereen teknillisen yliopiston brändijohtaja Jaana Kaartinen Rajapinnan kolumnissaan.

Lue lisää Rajapinnasta

Tutkimusta ihmisen ja ympäristön hyväksi

TTY:n esittelyvideo Research is the key to the future vie parin minuutin huikealle matkalle tieteen ja tutkimuksen maailmaan. Tarina lähtee Tampereen teollisuushistorian alkuvuosista ja jatkuu tähtiä tavoitellen tulevaisuuteen. Video esittelee TTY:n tulevaisuuteen suuntaavaa työtä: tekniikkaa ihmisen ja ympäristön hyväksi. 

Tutustu esittelyvideoon ja TTY:n videokanavaan Youtubessa.

Säätiömuotoinen yliopisto

Tampereen teknillinen yliopisto on toinen säätiömuodon valinneista suomalaisista yliopistoista. 
Itsenäinen säätiöyliopistomuoto tukee merkittävästi tutkimuksen ja koulutuksen kehittämistä TTY:ssä ja antaa hyvät lähtökohdat menestyä kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa. 137 miljoonan euron suuruisen säätiöpääoman tuottojen avulla TTY voi panostaa enemmän tutkimuksen ja koulutuksen uusiin avauksiin sekä laadun ja toiminnanohjauksen kehittämiseen. Näin TTY varmistaa, että sen tutkimus ja koulutus palvelevat yhteiskuntaa parhaalla mahdollisella tavalla myös tulevaisuudessa.
 

TTY-säätiö

Kansainvälinen opiskelu- ja tiedeyhteisö

TTY:n kampuksella Tampereen Hervannassa opiskelee 10 500 perus- ja jatko-opiskelijaa ja työskentelee lähes 2 000 eri alojen osaajaa. Kansainvälisyys on osa kaikkea TTY:n toimintaa. Yliopistolla opiskelee tai työskentelee noin 1 500 ulkomaalaista yli 60 maasta.

Avainasiat yliopistosta

Hyvinvoiva asiantuntijayhteisö

TTY on asiantuntijayhteisö, jonka tärkein voimavara ovat osaavat, motivoituneet ja hyvinvoivat työntekijät ja opiskelijat. Yliopisto tarjoaa henkilökunnalle haasteellisia tehtäviä sekä mahdollisuuksia uralla etenemiseen.

Yliopistolla tuetaan osaamisen kehittämistä ja henkilökunnalla on mahdollisuus osallistua omaa työtä kehittävään koulutukseen. Hyvinvoinnista ja jaksamisesta pidetään huolta ja henkilökunnalla on käytössä tasokkaat tilat ja työvälineet.

Tutustu yliopiston henkilöstöetuuksiin!

TTY:n alumnitoiminta

Kuulutko noin kahdenkymmenentuhannen TTY:ltä valmistuneen diplomi-insinöörin ja arkkitehdin joukkoon? Alumnit muodostavat vahvan ja tärkeän verkoston yliopiston ympärille.

Tutustu alumnitoimintaan