Kansainväliset vertailut - Tampereen teknillinen yliopisto

Kansainväliset vertailut

Tampereen teknillinen yliopisto toteuttaa säännöllisin väliajoin tutkimuksen kansainvälisen arvioinnin saadakseen yksityiskohtaista tietoa tutkimustoimintansa laadusta ja tieteellisestä vaikuttavuudesta suhteessa maailman tasoon. Lue lisää TTY:n tutkimuksen arvioinneista.

TTY on vuosittain mukana useissa kansainvälisissä vertailuissa yhdessä muiden maailman parhaiden yliopistojen kanssa. Listoilla yliopistot asetetaan paremmuusjärjestykseen erilaisin kriteerein.  Painoarvoa annetaan eri vertailuissa muun muassa tieteellisten julkaisujen ja viittausten määrälle, yritysyhteistyölle, työnantajien ja asiantuntijoiden arvioille sekä opetusympäristöille.

TTY nousussa – yritysyhteistyö vahvaa

Viime vuosina TTY:n sijoittuminen keskeisissä kansainvälisissä vertailuissa on ollut nousussa.  Useissa vertailuissa olemme vakiinnuttaneet sijoituksemme noin 400 parhaan yliopiston joukkoon.

Times Higher Education (THE) listaa maailman yliopistoja eri mittareilla. Kaikkien yliopistojen THE-vertailussa TTY sijoittuu vuonna 2017 maailman yliopistojen joukossa 600 parhaan joukkoon.

QS World University Rankingissä TTY:n sijoitus vuonna 2017 on 380. Parhaiten yliopisto menestyy vertailtaessa opettaja-opiskelijasuhdetta ja kansainvälistä henkilökuntaa.

QS:n maailman nuorten yliopistojen listalla TTY on sijalla 47.

Vuoden 2017 QS World University Rankings by Subject listalla Tekniikan alalla (Engineering and Technology) TTY:n sijoitus on 287.

Electrical Engineering -tieteenalalistalla TTY on sijoilla 151–200. Sijoitus on ollut sama vuodesta 2014 alkaen. Physics and Astronomy -listalla TTY on nyt sijoilla 251.-300, kun se aiemmin on ollut sijoilla 301.–400. Computer Science and Information systems - alalla TTY on sijoilla 301.-350.

National Taiwan University (NTU) julkaisee ranking-listan maailman huippuyliopistoista sen mukaan, miten vaikuttavia niiden tieteelliset julkaisut ovat. Maailman tuhansista yliopistoista rankingiin otetaan mukaan 500 parasta. Listasijoitus määräytyy tuotteliaisuuden sekä julkaisujen laadun ja vaikuttavuuden mukaan. NTU Rankingissa yliopistot listataan kuuden tutkimusalan ja 14 aihealueen mukaan.

Vuoden 2017 vertailussa TTY:n sijoitus on 172. (electrical engineering). Sijoitus on noussut vuodesta 2014 lähes 100 sijaa.

Lue lisää:

Fysiikka nousussa QS:n tieteenalakohtaisessa rankingissa

Opettaja-opiskelijasuhde ja kansainvälisyys TTY:n vahvuuksia QS-yliopistovertailussa

TTY säilytti sijoituksensa Times Higher Educations -yliopistovertailussa

 

 

Päivittäjä: Laura Himanen, 11.10.2017 9:25.
Sisällöstä vastaa: Himanen Laura
Asiasanat: tiede ja tutkimus, tietoa tty:stä, kansainväliset vertailut