Kansainväliset vertailut - Tampereen teknillinen yliopisto

Kansainväliset vertailut

Tampereen teknillinen yliopisto toteuttaa säännöllisin väliajoin tutkimuksen kansainvälisen arvioinnin saadakseen yksityiskohtaista tietoa tutkimustoimintansa laadusta ja tieteellisestä vaikuttavuudesta suhteessa maailman tasoon. Lue lisää TTY:n tutkimuksen arvioinneista.

TTY on vuosittain mukana useissa kansainvälisissä vertailuissa yhdessä muiden maailman parhaiden yliopistojen kanssa. Listoilla yliopistot asetetaan paremmuusjärjestykseen erilaisin kriteerein.  Painoarvoa annetaan eri vertailuissa muun muassa tieteellisten julkaisujen ja viittausten määrälle, yritysyhteistyölle, työnantajien ja asiantuntijoiden arvioille sekä opetusympäristöille.

TTY nousussa – yritysyhteistyö vahvaa

Viime vuosina TTY:n sijoittuminen keskeisissä kansainvälisissä vertailuissa on ollut nousussa.  Useissa vertailuissa olemme vakiinnuttaneet sijoituksemme noin 400 parhaan yliopiston joukkoon.

Times Higher Education (THE) listaa maailman yliopistoja eri mittareilla. TTY:n huippusijoitus – sija 11. – saatiin listalla, jossa indikaattorina oli se, kuinka monessa prosentissa yliopiston julkaisuista on mukana yhteistyötä alan yrityksen kanssa. Sijoitus antaa kuvaa siitä, kuinka aktiivisesti yritykset ovat mukana ja investoivat aikaansa yliopiston  tutkimukseen.

Kaikkien yliopistojen THE-vertailussa TTY sijoittuu vuonna 2016 maailman yliopistojen joukossa 600 parhaan joukkoon. Parhaiten TTY pärjää suhteessa yritysrahoitukseen ja kansainvälisyyteen.

QS World University Rankingissä TTY:n sijoitus vuonna 2016 on 319. Parhaiten yliopisto menestyy vertailtaessa opettaja-opiskelijasuhdetta (60.) ja kansainvälistä henkilökuntaa (281.)

QS:n maailman nuorten yliopistojen listalla TTY nousi sijalle 30. Vuonna 2015 sijoitus oli 48.

Vuoden 2017 QS World University Rankings by Subject listalla Tekniikan alalla (Engineering and Technology) TTY:n sijoitus on 287.

Electrical Engineering -tieteenalalistalla TTY on sijoilla 151–200. Sijoitus on ollut sama vuodesta 2014 alkaen. Physics and Astronomy -listalla TTY on nyt sijoilla 251.-300, kun se aiemmin on ollut sijoilla 301.–400. Computer Science and Information systems - alalla TTY on sijoilla 301.-350.

National Taiwan University (NTU) julkaisee ranking-listan maailman huippuyliopistoista sen mukaan, miten vaikuttavia niiden tieteelliset julkaisut ovat. Maailman tuhansista yliopistoista rankingiin otetaan mukaan 500 parasta. Listasijoitus määräytyy tuotteliaisuuden sekä julkaisujen laadun ja vaikuttavuuden mukaan. NTU Rankingissa yliopistot listataan kuuden tutkimusalan ja 14 aihealueen mukaan.

Vuoden 2016 vertailussa TTY:n sijoitus on 200. (electrical engineering). Sijoitus on noussut vuodesta 2014 lähes 60 sijaa.

Lue lisää:

Fysiikka nousussa QS:n tieteenalakohtaisessa rankingissa

TTY jatkaa nousuaan kansainvälisessä vertailussa

TTY nousi maailman nuorten yliopistojen listalla sijalle 30

Yritysyhteistyö TTY:n vahvuus Times Higher Education -yliopistovertailussa

 

Päivittäjä: Laura Himanen, 10.03.2017 10:16.
Sisällöstä vastaa: Himanen Laura
Asiasanat: tiede ja tutkimus, tietoa tty:stä, kansainväliset vertailut