Nykyisille opiskelijoille - Tampereen teknillinen yliopisto

Opiskelijoille

POP- Tampereen teknillisen yliopiston personoitu opiskelijaportaali

POP - www.tut.fi/pop - tarjoaa opiskelijoille keskeiset opiskeluun ja yliopistoelämään liittyvät välineet ja tiedon yhden käyttöliittymän kautta.

IT Helpdesk

IT-Helpdesk on ensisijainen palvelupiste tietotekniikan käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

Päivystämme arkisin Kampusareenan 2. kerroksessa huoneessa A258.

Aukioloajat:

IT- Helpdesk on avoinna ma-pe 8.00 - 17:00

18.12.2017-7.1.2018 ma-pe 8:00-16:00

IT-Helpdeskiin voit ottaa yhteyttä tarvittaessa myös puhelimitse tai sähköpostilla.

Puhelin: +358 40 198 1100
Sähköposti: it-helpdesk@tut.fi

Salasana ja sen vaihto

Omaa salasanaa ei saa kertoa kenellekään. Salasanaa ei pidä kertoa edes ylläpitäjäksi esittäytyvälle, sillä ylläpitäjä ei salasanaasi tarvitse.

 

Unohtunutta salasanaa ei voida palauttaa käyttäjälle, vaan se on vaihdettava. Vaihtamiseen on kaksi tapaa.

Unohtuneen salasanan vaihtaminen IT Helpdesk:ssä

Salasanan vaihto edellyttää henkilökohtaista käyntiä IT Helpdesk:ssä. Ota mukaan opiskelijakortti tai henkilöllisyystodistus.

Salasanaa ei voida vaihtaa sähköpostin välityksellä. Jos käyttäjä ei voi asioida henkilökohtaisesti IT Helpdesk:ssä, uusi salasana voidaan toimittaa hänelle pintapostissa.

Apua tunnus- ja salasana-asioissa voi kysyä IT Helpdesk:stä tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen it-helpdesk@tut.fi.

Unohtuneen salasanan asettaminen verkkopankkitunnuksella

Käyttäjä voi asettaa unohtuneen tai hukkaan joutuneen käyttäjätunnuksensa salasanan käyttäen omaa verkkopankkitunnustaan.

Tällöin käyttäjä tunnistetaan pankkien TUPAS-tunnistuspalvelun kautta. TUPAS-tunnistuspalvelua salasanan asettamiseen sekä myös uuden tunnuksen vastaanottamiseen voidaan käyttää mm. seuraavien pankkien verkkopankkitunnuksilla: Handelsbanken, Nordea, Osuuspankki, Sampo Pankki, Säästöpankit ja Paikallisosuuspankit (Sp/Pop), Tapiola Pankki, Ålandsbanken ja S-Pankki.

Salasanan vaihto tapahtuu sivulla https://www.tut.fi/tupas/tunnus/.

Käyttäjä valitsee painikkeella pankkinsa ja tunnistautuu sinne normaaliin tapaan. Onnistuneen tunnistuksen jälkeen käyttäjältä pyydetään hyväksyminen käyttäjän nimen ja henkilötunnuksen lähettämiseen palveluntarjoajalle eli TTY:lle. Hyväksynnän jälkeen käyttäjälle avautuu oman käyttäjätunnuksen tietojen muutoslomake, jossa salasanan vaihto voidaan tehdä.

Jos käyttäjä tunnistautuu pankkitunnuksillaan ensimmäistä kertaa, käyttäjän tulee lomakkeella sitoutua noudattamaan TTY:n tietojärjestelmien käyttösääntöjä.

Kaikki liikenne käyttäjän selaimen ja TTY:n sekä pankin Web-palvelimen välillä on SSL-salattua. Käyttäjän ei tarvitse tietää käyttäjätunnustaan etukäteen salasanaa vaihtaessaan.

 

TTY:n tietojärjestelminen käyttösäännöt ja järjestyssäännöt

Ottaessasi käyttöön TTY:n intranet-tunnuksen, sitoudut noudattamaan TTY:n tietojärjestelmien käyttöön liittyviä sääntöjä ja ohjeita sekä muita TTY:n sääntöjä.

 

Opinto-oppaat

 

Opintojen loppuun saattaminen

Onko opintoaikasi päättynyt, opintosi jääneet kesken tai pelkäätkö opintosuoritustesi vanhentuneen? Kaivertaako keskeytyneet tai pitkittyneet opinnot mieltäsi? Haluatko tietää miten voisit saada suoritettua tutkintosi loppuun? Haluatko valmistua?

Opiskelupaikan 1.8.2005 jälkeen vastaanottaneet opiskelijat ovat opintoajan rajauksen piirissä. Opiskeluoikeuden loputtua opiskelija voi hakea opintoihinsa yliopistolta lisäaikaa sekä uudelleen kirjautumisoikeutta. Opiskelijalle myönnetään lisäaikaa, mikäli katsotaan, että hänellä on mahdollisuus saattaa opintonsa päätökseen kohtuullisessa ajassa. Seuraava lisäajan hakuaika päättyy 16.11.2018. Lisäajan hakulomake ja ohjeet.

Mitä jos lisäaikaa ei myönnetäkään?

 

Tutkinto on mahdollista suorittaa loppuun, vaikka lisäaikaa ei myönnettäisikään. Avoimen yliopiston kautta voit suorittaa maksullisesti (15€/op) puuttuvia opintojaksoja. Diplomityön voit aloittaa tai jatkaa sitä normaalisti. Jos sinulta puuttuu tutkinnosta ainoastaan diplomityö, voit ilmoittautua ilmaiselle TUT-2000 Tietojärjestelmien käyttöoikeudet diplomityön tekemiseksi avoimessa yliopistossa -opintojaksolle. Opintojaksolle voi saada opinto-oikeuden pääsääntöisesti kahden lukukauden ajalle. Näin tunnukset TTY:n tietojärjestelmiin säilyvät, samoin kulkuoikeudet.

Diplomityön ohjaukseen liityvissä asioissa, ole suoraan yhteydessä omaan diplomityön ohjaajaasi. Kun diplomityösi on valmis arvosteltavaksi, toimita diplomityön arvostelu ja todistus diplomi-insinöörin tutkinnosta -lomake.rtf tai diplomityön arvostelu ja todistus diplomi-insinöörin tutkinnosta -lomake.rtf lisäaika-anomuksen kanssa tiedekuntaan. 

Kun opinnot alkavat olla kasassa ja diplomityö loppusuoralla, voit siis hakea uudelleen kirjoille ja aloittaa valmistumisprosessin.  Voit tutustua tarkemmin mahdollisuuksiin tehdä tutkinto loppuun, diplomityön tekemiseen ja valmistumiseen liittyviin ohjeisiin keväällä 2018 pidetyn infon (pdf.) avulla.

 

Ennen 1.8.2005 opiskelupaikan vastaanottaneet opiskelijat, jotka eivät ole suorittaneet lainkaan opintoja TTY:llä viimeisen kolmen lukuvuoden aikana, merkitään opiskelijarekisterissä passiivisiksi 1.8.2015 alkaen. Opiskeluoikeuden passivoinnista tiedotetaan etukäteen henkilökohtaisesti. Opiskelija, jonka opiskeluoikeus on passivoitu voi hakea opiskeluoikeuden aktivointia kun hänen on mahdollista opiskella suunnitelmallisesti tutkintonsa suorittamiseksi. Passivoidun opiskelu-oikeuden aktivointihakemus ja ohjeet.

Passivoitukin opiskelija voi halutessaan tehdä opintoja kasaan suorittamalla avoimen yliopiston kautta tutkintoon kuuluvia opintojaksoja opinnäytetöitä lukuunottamatta.

Mikäli opintoaikasi on päättynyt tai olet keskeyttänyt opintosi ja haluat palata viimeistelemään kesken jääneen tutkintosi, ota yhteyttä tiedekuntasi opintosuunnittelijaan.

Opintosuoritusten vanheneminen

Pelkäätkö opintosuoritustesi vanhentuneen? Pelkäät turhaan. Opintosuoritukset eivät enää vanhene ja vanhatkin suoritukset ovat tallessa. Sinun on mahdollista jatkaa opintojasi päivittämällä opintosuunnitelmasi. Ota yhteyttä tiedekuntasi opintosuunnittelijaan.

Kaikissa opiskeluun liittyvissä kysymyksissäsi voit olla yhteyksissä TTY:n opintotoimistoon tai tiedekuntasi opintosuunnittelijaan.

 

Tiedekuntien ja opintosuunnittelijoiden yhteystiedot

Teknis-luonnontieteeliinen tiedekunta   Teknisten tieteiden tiedekunta

Biotekniikka, Teknis-luonnontieteellinen, Ympäristö- ja energiatekniikka

 

Automaatiotekniikka, Konetekniikka, Materiaalitekniikka

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta   Talouden ja rakentamisen tiedekunta

Sähkötekniikka, Tietotekniikka

 

Arkkitehtuuri, Rakennustekniikka, Tietojohtaminen, Tuotantotalous, Tietotekniikka (Pori), Tuotantotalous (Pori)

Biolääketieteen tiedekunta

 

 

 

Päivittäjä: Hannele Kulmala, 05.09.2018 10:40.
Asiasanat: opiskelu ja opetus, palvelut ja yhteistyö