Lahjoittamalla vaikutat - Tampereen teknillinen yliopisto

Lahjoita

Lahjoittamalla olet mukana tekemässä tulevaisuuden yliopistoa

Ensimmäisellä varainhankintakierroksella vuosina 2010-2012 TTY säätiö keräsi valtion vastinraha mukaan lukien yhteensä 137 miljoonan euron säätiöpääoman. Tämän pääoman tuottoja on käytetty mm. uusiin strategisiin tutkimusavauksiin, tutkimusinfrastruktuurin ja oppimisympäristöjen rakentamiseen, nuorten nousevien tutkijoiden ja opettajien tukemiseen sekä yliopiston toiminnan kehittämiseen.

Kaudella 2015-2017 TTY-säätiön vastinrahaan oikeuttava lahjoitussumma on 6 334 316 euroa.

Tampereen teknillisen yliopiston hallitus on säätiöpääoman tuottoja jakamalla aktiivisesti kehittänyt yliopiston toimintaa. Näin toimimalla taataan yliopiston toiminnan laadukkuus ja kilpailukyky. Tavoitteena on varmistaa, että TTY:n tutkimus ja koulutus palvelevat elinkeinoelämää ja koko yhteiskuntaa parhaalla mahdollisella tavalla myös tulevaisuudessa.

Tutkimus vaikuttaa

Tampereen teknillisen yliopiston tutkimus on arvioitu kansainvälisesti laadukkaaksi ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaksi (Tampere University of Technology Research Assessment Exercise 2017).

Profiilialojamme ovat digitaalinen toimintaympäristö, energia- ja ekotehokkuus, terveysteknologia sekä valoon perustuvat teknologiat.

Esimerkkejä tutkimusaiheistamme

Lahjoitusvaroilla tuetaan myös uusia oppimisympäristöjä

Kampuksen uusia oppimisympäristöjä, kuten vuonna 2016 avattua digitaalisen valmistuksen verstas TUTLabia, on tuettu lahjoitusvaroin. TUTLab kannustaa opiskelijoita käytännön tekemiseen ja nopeisiin kokeiluihin. Myös kampuksen kielikeskus on vasta uudistettu vastaamaan tämän päivän opetusmenetelmiä.

Tampereen teknillisellä yliopistolla opiskelijat ovat vahvasti kampuksen kehittämisessä mukana ja kampuksellamme on opiskelua tukevia tiloja laajasti. Esimerkiksi kielikeskuksella opiskelija voi työskennellä omassa rauhassaan tai vaikka tehdä ryhmätöitä sosiaalisessa ympäristössä.

Tiina Mikkonen
 TTYY:n puheenjohtaja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Ajankohtaisia uutisia ja tietoa TTY:stä.

 

Päivittäjä: Soile Harjala, 27.11.2017 13:16.
Asiasanat: tietoa tty:stä, näkyvyys ja viestintä, tiede ja tutkimus, lahjoittaminen, varainhankinta, tty