Lahjoita - Tampereen teknillinen yliopisto

Lahjoita

Lahjoittaminen

Lahjoituksia yhteensä
5 300 000 €

Rakennamme tulevaisuutta - Tekniikkaa ihmisen ja ympäristön hyväksi  

TTY:n säätiöpääomaan lahjoittamalla sekä yhteisöt että yksityishenkilöt voivat olla mukana luomassa tieteellisiä läpimurtoja ja uutta osaamista.                                                   

Tiesitkö? TTY:stä tuli säätiömuotoinen yliopisto vuoden 2010 alusta. Itsenäinen säätiömuoto ja säätiöpääoman tuotot tukevat merkittävästi yliopiston toiminnan kehittämistä. Näin TTY varmistaa, että sen tutkimus ja koulutus palvelevat elinkeinoelämää ja koko yhteiskuntaa parhaalla mahdollisella tavalla myös tulevaisuudessa.

Monilla yliopiston tutkimusaloilla on keskeinen rooli globaalien haasteiden kuten ilmastonmuutoksen ja väestön ikääntymisen aiheuttamien ongelmien ratkaisemisessa.

TTY:n erityispiirteenä on sen perustamisesta lähtien ollut kiinteä ja ennakkoluuloton elinkeinoelämäyhteistyö. Yliopistolla ja sen kasvateilla on keskeinen rooli suomalaisen ja pirkanmaalaisen teollisuuden, elinkeinoelämän ja hyvinvoinnin kehittämisessä.

Lahjoitukset ovat verovähennyskelpoisia 850 eurosta alkaen, lisätietoa lahjoittamisesta ja verovähennyksistä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee TTY:n varainkeruuta myöntämällä korkeintaan kolminkertaisen vastinrahan yliopiston keräämää yksityistä pääomaa vastaan. Pääoman tuotto käytetään TTY:n kehittämiseksi yliopiston hallituksen päättämällä tavalla.

Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) on kansainvälinen teknologisen kehityksen tiennäyttäjä, haluttu tutkimusyhteistyökumppani ja Suomen vetovoimaisin tekniikan ja arkkitehtuurin opiskeluympäristö, josta valmistuneita arvostetaan työmarkkinoilla. TTY:n tutkimustoiminnassa yhdistyvät luonnontieteellinen, teknillinen ja liiketoimintaan liittyvä tutkimus.

Lahjoittamalla olet mukana tukemassa TTY:n huippututkimusta ja osaamisalojen kehitystä!  

TTY:n huippualat (videot huippualoista sivun alareunassa) ovat:

Digitaalinen toimintaympäristö - älykkäät koneet ihmisen avuksi
Energia- ja ekotehokkuus - kiertotaloutta ympäristön hyväksi
Terveysteknologia - parempaa elämänlaatua uudella teknologialla
Valoon perustuvat teknologiat - luonnontieteistä teknologiahyppyjä

Päivittäjä: Soile Harjala, 11.04.2017 12:19.
Sisällöstä vastaa: Harjala Soile
Asiasanat: tietoa tty:stä, tiede ja tutkimus, palvelut ja yhteistyö, tietoa tty:stä, toiminnan suunnittelu, näkyvyys ja viestintä, varainhankinta, varainkeruu, lahjoitus

Lahjoituksia

Pirkanmaan osuuspankit ja OP Ryhmä lahjoittavat Tampereen yliopistoille yhteensä 600 000 euroa

Osuuspankit haluavat kantaa yhteiskuntavastuuta paikallisesti. Uskomme, että koulutukseen ja tutkimukseen panostaminen edistää Pirkanmaan alueen elinvoimaisuutta ja kansalaisten hyvinvointia, OP Tampereen toimitusjohtaja Mikko Rosenlund toteaa.

Kumppanuus yliopistojen kanssa tarjoaa yrityksille mahdollisuuden ketterään yhteistyöhön vaikkapa uuden teknologian ja palveluiden kehittämisessä. Yliopiston jatkuva ja aktiivinen yritysyhteistyö varmistaa sen, että antamamme koulutus on relevanttia tässä ajassa ja tulevaisuudessa, rehtori Mika Hannula kertoo.

Cargotec on lahjoittanut 600 000 euroa

Lahjoitus on tarkoitettu tukemaan teknillisen yliopiston toimintaa.

Cargotec ja Tampereen teknillinen yliopisto ovat tehneet pitkään yhteistyötä tutkimuksessa ja tuotekehityksessä, ja moni työntekijämme on saanut koulutuksensa tässä opinahjossa. Kalmar-liiketoiminta-alueemme on toiminut vuosia Tampereella, ja siinäkin mielessä olemme iloisia voidessamme tukea arvostettua pirkanmaalaista yliopistoa, sanoo Cargotecin viestintäjohtaja Leena Lie.

Kiitämme lämpimästi Cargotecia lahjoituksesta. Se tukee toimintaamme koulutuksen ja tutkimuksen saralla, kun jatkamme työtämme suomalaisen teollisuuden osaamisen ja ammattitaidon edistämiseksi, toteaa Mika Hannula, Tampereen teknillisen yliopiston rehtori.

Teknologiateollisuus ry 3 000 000 euroa

Teknologiateollisuus korostaa lahjoituksellaan TTY:n roolia Suomen teollisen kilpailukyvyn vahvistamisessa. Erityisesti panostus teollisen internetin ja älykkäiden koneiden tutkimukseen ja opetukseen on avainasemassa tulevaisuuden osaamisen kannalta.

Taustalla lahjoituksessa on halu panostaa Suomen tulevaisuuteen ja uudistumiseen. Teollisen kilpailukyvyn ja viennin vahvistaminen ovat Tampereen teknillisen yliopiston avaintavoitteita, sanoo apulaisjohtaja Mervi Karikorpi Teknologiateollisuudesta.