Ajankohtaista - Tampereen teknillinen yliopisto

Kirjasto

Kirjastojärjestelmä päivittyy ja Tutcat vaihtoi ilmettään

Järjestelmäpäivitysten aikaan, joulun ja uudenvuoden välissä, lainoja ei voi uusia tai kirjoihin tehdä varauksia.

Kirjastojärjestelmämme päivitetään uuteen versioon joulun ja uudenvuoden välipäivinä. Kirjojen lainaus, uusinnat ja varaukset ovat silloin poissa pelistä ja tästä syystä kirjasto pysyy kyseiset päivät suljettuna. Lainoille on annettu pidempiä laina-aikoja ja myös perjantaina 23.12. lainatut lyhytlainat saavat eräpäiväkseen 9.1.2017 klo 10.

Versiopäivitystä suuremman muutoksen on kokenut painettujen aineistojen tietokantamme Tutcat. Päivityksen jälkeenkin Tutcatista löytyy painettujen aineistojen saatavuus- ja sijaintitiedot sekä omat lainatietosi. Kirjautuessasi ensimmäistä kertaa uuteen Tutcatiin intranet-tunnuksillasi, sinun tulee tallentaa tietoihisi kirjastokorttisi numero (viivakoodin alta), jotta pääset näkemään omat lainasi. Oletus-pin on 12345. Valitettavasti järjestelmässä on havaittu virhe, joten mikäli oletus-pin ei toimi, kokeile kirjoittaa pin-koodiksi sukunimesi. Kirjauduttuasi sisään muuta pin-koodisi kohdassa "Omat tiedot". Tutustu uuteen Tutcatiin osoitteessa tut.fi/tutcat. Laadimme Tutcatista myös lyhyen oppaan; löydät sen osoitteesta scienceport.tut.fi/tutcat.

Tutcatiin tulee lähipäivinä myös toiminto, jolla palveluun kirjautuva käyttäjä hyväksyy henkilötietojensa käsittelyn. Uuden toiminnon taustalla ovat lainsäädännön vaatimukset. Annettu hyväksyntä tallennetaan evästeeseen, joten samalla laitteella ja selaimella palveluun kirjautuvalle käyttäjälle sitä ei näytetä seuraavalla kirjautumiskerralla uudelleen.

Uutisen jättäjä: Jonna Lahti
Asiasanat: palvelut ja yhteistyö, kirjasto