Kampusareena-info - Tampereen teknillinen yliopisto

Kampusareena

Ekologinen, ainutlaatuinen Kampusareena

Suomen yliopistokiinteistöt Oy ja Tampereen teknillinen yliopisto ovat suunnitelleet ainutlaatuisen Kampusareena-rakennuksen tilaratkaisut ja palvelut tukemaan yhteisöllisyyttä sekä yliopiston ja yritysten välistä yhteistyötä.

Kampusareena pähkinänkuoressa

  • 16 000 m², 8 kerrosta
  • rakennuskustannukset 30 miljoonaa euroa
  • rakennuttaja Suomen yliopistokiinteistöt Oy
  • pääsuunnittelija Juha Luoma, Arkkitehdit LSV
  • pääurakoitsija SRV.

Yrityksille on Kampusareenan tiloista varattu noin 40 prosenttia. Liiketiloja on noin 10 prosenttia. Tampereen teknillinen yliopisto vuokraa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:ltä (SYK) noin 50 prosenttia Kampusareenan tiloista.

Kampusareenan yrityksissä sekä yliopiston yksiköissä työskentelee vakituisesti noin 300 henkilöä. Moninkertainen määrä käyttää rakennuksen tiloja ja palveluita viikottain. 

Kampusareena on on suunniteltu avoimen rakentamisen periaatteella ja on luonteeltaan loft eli avoin epämuodollinen käyttörakennus. Rakennuksessa on runsaasti avoimia työ-, opetus- ja neuvottelutiloja sekä näyttelytilaa.

Rakennuksen ekologisuus toteutuu viherkatossa ja vedettömissä urinaaleissa sekä 560 aurinkopaneelissa, jotka  tuottavat vuodessa sähköä yhteensä noin 80 megawattituntia. Osa Kampusareenan ilmanvaihtokoneiden energiantarpeesta katetaan aurinkosähköllä. Rakennus on energiatehokkuudessa luokkaa B. Sille on myönnetty suunnitteluvaiheen Very Good -tason BREEAM-sertifikaatin tasoluokitus ”Very Good”. BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) on vihreiden kiinteistöjen luokitusjärjestelmä, joka tarkastelee rakennuksen ympäristövaikutuksia kiinnittäen huomiota esimerkiksi johtamiseen, energian- ja vedenkulutukseen, käytettyihin materiaaleihin, maankäyttöön ja liikenteeseen.

Kampusareena vihittiin käyttöön 9.9.2015.

Kampusareenan omistaa ja tiloja myy Suomen Yliopistokiinteistöt Oy. Katso lisätietoja!
Kampusareenan käyttäjäopas

Päivittäjä: Marjut Kemiläinen, 07.06.2018 14:06.
Asiasanat: tietoa tty:stä