Kampusareena-info - Tampereen teknillinen yliopisto

Kampusareena

Ekologinen, ainutlaatuinen Kampusareena

Kampusareena on TTY:n ja Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n rakennushanke, lajissaan ainutlaatuinen pilotti. Tilaratkaisut ja palvelut on suunniteltu tukemaan yhteisöllisyyttä sekä yliopiston ja yritysten välistä yhteistyötä.

Kampusareena pähkinänkuoressa

  • 16 000 m², 8 kerrosta
  • rakennuskustannukset 30 miljoonaa euroa
  • rakennuttaja Suomen yliopistokiinteistöt Oy
  • pääsuunnittelija Juha Luoma, Arkkitehdit LSV
  • pääurakoitsija SRV.

Yrityksille on Kampusareenan tiloista varattu noin 40 prosenttia. Liiketiloja on noin 10 prosenttia. Tampereen teknillinen yliopisto vuokraa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:ltä (SYK) noin 50 prosenttia Kampusareenan tiloista.

Kampusareena on on suunniteltu avoimen rakentamisen periaatteella ja on luonteeltaan loft eli avoin epämuodollinen käyttörakennus. Rakennuksessa on runsaasti avoimia työ-, opetus- ja neuvottelutiloja sekä näyttelytilaa.

Rakennuksen ekologisuus toteutuu viherkatossa ja vedettömissä urinaaleissa sekä 560 aurinkopaneelissa, jotka  tuottavat vuodessa sähköä yhteensä noin 80 megawattituntia. Osa Kampusareenan ilmanvaihtokoneiden energiantarpeesta katetaan aurinkosähköllä. Rakennus on energiatehokkuudessa luokkaa B. Sille on myönnetty suunnitteluvaiheen Very Good -tason BREEAM-sertifikaatin tasoluokitus ”Very Good”. BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) on vihreiden kiinteistöjen luokitusjärjestelmä, joka tarkastelee rakennuksen ympäristövaikutuksia kiinnittäen huomiota esimerkiksi johtamiseen, energian- ja vedenkulutukseen, käytettyihin materiaaleihin, maankäyttöön ja liikenteeseen.

Kampusareena vihittiin käyttöön 9.9.2015.

Kampusareenan omistaa ja tiloja myy Suomen Yliopistokiinteistöt Oy. Katso lisätietoja!
Kampusareenan käyttäjäopas

Päivittäjä: Marjut Kemiläinen, 05.05.2017 8:02.
Asiasanat: tietoa tty:stä