Ajankohtaista - Tampereen teknillinen yliopisto

Kampusareena

TTY Alihankintamessuilla ja Alihankinta HEAT-pöhinän ytimessä

TTY esittelee tämän vuoden Alihankintamessuilla monipuolista asiantuntemusta, eri alojen asiantuntijoita sekä yrityksille suunnattuja palveluita. Tampereen messu- ja urheilukeskuksen pääaulasta löydät tänä vuonna TTY:n osaston sekä Alihankinta HEAT –tapahtuman, jossa TTY on kumppaniorganisaationa.

Tiistaina 25.9. kello
9–13 Materiaaliopin tutkimuspalvelut
13–17 Rakennetun ympäristön yhteiskehittämisen alusta Corelab

Keskiviikko 26.9. kello
9–13 Täydennyskoulutuskeskus Edutech
13–17 Älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymä SMACC

Torstai 27.9. kello
9–12 Yritysten ja tiedeyhteisön yhteiskehittämisen alusta Kampusklubi
12–15 Demola-innovaatioalusta sekä Y-kampuksen yrittäjyys- ja innovaatiopalvelut

Mukana messuilla myös TTY:n teekkarilakkiset yrityslähettiläät kertomassa yritysyhteistyön mahdollisuuksista.

TTY tarjoaa messuilla kaksi asiantuntijaseminaaria:

tiistaina 25.9. kello 13–16
Kumi-instituutin Materiaalitehokkuudella ja osaamisella tuottavuutta

Seminaarissa kuullaan teollisuuden ja tutkimuksen puheenvuoroja älykkäistä teollisuusympäristöistä, materiaalitehokkuudesta ja kiertotaloudesta.
Seminaari on maksuton, mutta ilmoittautumista pyydetään 14.9. mennessä osoitteeseen

keskiviikkona 26.9. kello 1315
Cost Management Centerin Tuottavuusfoorumi

Tuottavuusfoorumilla kuulet tuottavuuden kehittämisestä CMC-tutkimusryhmän yli 20 vuoden kokemuksen ja innovatiivisten yritysten ajankohtaisten kokemusten perusteella. Seminaarissa puhutaan tuottavuudesta omakohtaisella kokemuksella eri näkökulmista, tuottavuuden takana olevista innovaatioista kannattavuuden johtamisen parhaisiin käytäntöihin. Puhujina asiantuntijoita TTY:ltä, Sandvikilta ja Tampereen tiivisteteollisuudesta. Seminaari on maksuon eikä vaadi ilmoittautumista.

Uudet yhteistyömuodot: SXR-ratkaisut rakennusteollisuudessa

Alihankinta HEAT Stagella 26.9. kello 10.00–10.25 TTY:n asiantuntijapuheenvuoro Uudet yhteistyömuodot: SXR-ratkaisut rakennusteollisuudessa. Tuotantotalouden ja tietojohtamisen alalla väitöskirjaansa valmisteleva Osku Torro kertoo puheenvuorossaan sosiaalisen laajennetun todellisuuden (SXR) –co-creation hankkeesta. Hanke perustuu nopeisiin kokeiluihin, joissa kiinteistö- ja rakennusalan pilotteja tuetaan terävimmällä XR-teknologialla sekä huippututkimuksella.

Osastollamme myös demoja koko messujen ajan

TUTLabin AR sandbox


 

TUTLab on avoin digitaalisen valmistuksen verstas yhdessä tekemisestä ja nopeista kokeilusta kiinnostuneille yrityksille.

 

SMACCin demo Lisätty todellisuus ihminen–robotti järjestelmässä

Älykkäiden koneiden ja valmistuken osaamiskeskittymän demossa hyödynnetään Microsoft Hololens -ympäristöä ja eleitä 3D –pisteiden ja UR5 robottikäsivarren liikkeiden opettamisessa.

Moikkaa uusia yrityslähettiläitä

Mukana messuilla myös teekkarilakkiset TTY:n yrityslähettiläät kertomassa yritysyhteistyön mahdollisuuksista.

Poikkea osastollamme jututtamassa tekniikan asiantuntijoita ja tutustu demoihin. Nähdään messuilla!

Meidät tapaat TTY:n osastolla pääaulassa

Materiaaliopin tutkimuspalvelut

tiistai 25.9. kello 9–13
Tarvitsetko materiaaliteknistä osaamista ja tutkimusta? Tule ja kysy meiltä materiaalitekniikan tutkimuspalveluja. TTY:n osastolla tavattavissa materiaaliopin asiantuntijat laboratorioinsinööri Antti Hynnä ja projektitutkija Jarmo Laakso.
Lisätietoja Materiaaliopin palveluista

Corelab - rakennetun ympäristön yhteiskehittämisen alusta

tiistai 25.9. kello ­­13–17

Tule tutustumaan rakennus- ja kiinteistöalan uuteen yhteistyö- ja innovaatioalustaan. Corelab edistää yritysten ja yliopiston välistä yhteistyötä ja uudistaa alan innovaatio- ja kehittämiskulttuuria. Erityisesti haluamme tavata rakennus- ja kiinteistöalalla toimivia yrityksiä sekä KIRA-alalle palveluita tarjoavia yrityksiä ja startupeja.

Tiistaina 25.9. kello 13–17 TTY:n osastolla on tavattavissa kiinteistökehittämisen tutkijatohtori Jukka Puhto ja Corelab projektipäällikkö Alpo Salmisto. Erityisosaamistamme ovat kiinteistökehittäminen sekä laaja-alaisesti kiinteistö- ja rakennusala.
Lisätietoja CoreLabista: www.corelab.fi

Täydennyskoulutuskeskus Edutech

keskiviikko 26.9. kello 9–13

Yrityksesi tarvitsee erilaista osaamista eri vaiheissa. Esimerkiksi kasvu, digitalisaatio ja kansainvälistyminen muuttavat henkilöstön osaamisvaatimuksia. Tavoitteenasi voi olla myös teknologiaan hyödyntäminen, johtamisen kehittäminen tai liiketoiminnan uudistaminen. Tarjoamme yrityskohtaisia kehittämisratkaisuja, joissa hyödynnämme TTY:n tieteenaloja ja vahvaa teknologiaosaamista. Räätälöity ratkaisu voi sisältää koulutusta, valmennusta ja hyvin monenlaista kehittämistoimintaa. Erityinen vahvuutemme on oppimisen ja pedagogiikan syvällinen tuntemus – meillä on käytössämme testatut ja vaikuttaviksi todetut oppimismenetelmät.

Autamme yritystäsi tavoitteellisessa osaamisen kehittämisessä. Keskiviikkona 26.9. kello 9– 13 TTY:n osastolla tavattavissa asiakkuuspäälliköt

Karri Inkinen, ICT alat
Ulla-Maria Mesiä, johtamiskoulutukset
Saila Leivo, terveysteknologia, teollisuus
Pauli Mesiä, rakennettu ympäristö sekä
projektipäällikkö Tanja Mönkkönen
Lisätietoja Edutechin tarjonnasta

SMACC – Älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymä

keskiviikko 26.9. kello 13–17

TTY:n ja VTT Oy:n yhteinen Älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymä SMACC tarjoaa Suomen korkeatasoisinta tutkimusosaamista valmistavan teollisuuden yrityksille. Esittelemme TTY:n osastolla mm. uutta digitalisaation kokeilu- ja kehitysympäristöä SMACC-Labsia: verkostoidu, testaa ja hyödynnä huippuluokan tutkimuslaitteistoja!
Lisätietoja SMACCista: www.smacc.fi

Kampusklubi

torstai 27.9. kello 9–12

Tampereen Hervannan yliopistokampuksella toimiva Kampusklubi on yhteiskehittämisen alusta eri alojen asiantuntijoille ja opiskelijoille. Kampusklubissa on tällä hetkellä noin 40 jäsenorganisaatiota. Onko yrityksesi innostunut tutkimuksesta, tuotekehityksestä ja osaamisen kehittämisestä? Voimaannutko uusista ajatuksista, toimintatavoista ja monialaisesta vuorovaikutuksesta? Haluatko tehdä yhteistyötä eri yritysten ja tieteentekijöiden kanssa? Kampusklubi® voi olla juuri sinun paikkasi. Kampusklubin vetäjä Jaana Hanninen kertoo torstaina 27.9. kello 9–12 miksi sinunkin kannattaa hyödyntää alustaa ja olla mukana klubitoiminnassa.
Lisätietoja Kampusklubista

Y-Kampus ja Demola

torstai 27.9. kello 12–15

Tule tapaamaan meitä, jos haluat tehdä yhteistyötä monialaisten innovatiivisten ja yrittäjähenkisten opiskelijatiimien kanssa, toimit organisaatiosi innovaatiokyvyn kehittäjänä tai tuotekehitys- ja henkilöstöasioista vastaavana! Kerromme, miten voit hyödyntää tamperelaisten korkeakoulujen opiskelijapotentiaalia sekä Y-kampuksen ja Demolan palveluita – tai jakaa omaa osaamistasi opiskelijoille. Esittelemme mielellämme mm. esimerkkejä Demola-projekteista Tampereelta ja maailmalta ja niiden positiivisia vaikutuksia yrityksen kehitystyöhön.

Torstaina 27.9. kello 12–15 TTY:n osastolla on tavattavissa Demola-fasilitaattorit Maria Ruokonen ja Heini-Marja Rintaniemi sekä InnoEvent Tampere –tapahtumatiimistä Niina Vuoksi ja Niilo Ciriaco.

Lisätietoja:
Demola
Y-kampus

Uutisen jättäjä: Marjut Kemiläinen
Asiasanat: palvelut ja yhteistyö, näkyvyys ja viestintä