Ajankohtaista - Tampereen teknillinen yliopisto

Kampusareena

Kampusareenalle kansainvälinen tunnustus

Suomen yliopistokiinteistöt Oy:n (SYK) ja Tampereen teknillisen yliopiston kehittämä Kampusareena-konsepti valittiin Interreg European InnoBridge -projektissa yhdeksi Good Practises -finalistiksi.
Hedelmällisen yhteistyön käynnistykseen ja tueksi on Kampusareenassa tarjolla laaja valikoima palveluita sekä moneen tarpeeseen muuntuvia tiloja. Se on myös innostava oppimisympäristö.
Hedelmällisen yhteistyön käynnistykseen ja tueksi on Kampusareenassa tarjolla laaja valikoima palveluita sekä moneen tarpeeseen muuntuvia tiloja. Se on myös innostava oppimisympäristö.

Tampereen teknillisen yliopiston kampuksen ytimessä sijaitsevalla Kampusareenalla kohtaavat eri alojen yritykset sekä tutkijat, opiskelijat ja alumnit.

- Jatkuva vuorovaikutus yritysten ja muun yhteiskunnan kanssa on osa Tampereen teknillisen yliopiston sielua. Kampusareena on tämän vuorovaikutuksen fyysinen ilmentymä; siellä kohtaavat opiskelijat, yliopiston henkilöstö ja yhteistyökumppanimme. Kohtaamisista syntyy parhaimmillaan uusia ideoita, jotka voivat kasvaa vaikkapa mittaviksi tutkimushankkeiksi, innovaatioiksi tai liiketoiminnaksi, sanoo yliopiston rehtori Mika Hannula.

- Kampusareenan saama tunnustus kertoo sen, että konseptimme on huomattu myös Suomen ulkopuolella. Tämä on mainio tunnustus paitsi Kampusareenalle itselleen, myös tamperelaiselle yliopistoyhteisölle!

Interreg kehittää ja kokoaa Euroopassa alueellisia ja paikallisia hyviä käytänteitä, joiden avulla tutkimus- ja kehityspanostuksia yhdistetään toisiinsa.

- Näin menestymisen mahdollisuudet paranevat entisestään, SYK:n johtava asiantuntija Mervi Huhtelin kertoo.

Aiemmin syksyllä Kampusareena esiteltiin keynote-statuksella myös Interreg Europen Urbact-hankkeen seminaarissa. Urbact kokoaa kestävän kaupunkikehityksen hyviä eurooppalaisia käytänteitä.

– Molemmat tunnustukset ovat meille merkittäviä saavutuksia pyrkiessämme kohti visiotamme Euroopan arvostetuimpana kampuskehittäjänä, Huhtelin sanoo.

Lue lisää: https://www.interregeurope.eu/innobridge/

Lisätietoja:
Suomen yliopistokiinteistöt
Johtava asiantuntija, konseptikehitys Mervi Huhtelin, etunimi.sukunimi@sykoy.fi, p. +358 50 364 4173

Tampereen teknillinen yliopisto
Rehtori Mika Hannula, etunimi.sukunimi@tut.fi, p. 0400 331 838

tut.fi/kampusareena

Uutisen jättäjä: Marjut Kemiläinen
Asiasanat: palvelut ja yhteistyö, tietoa tty:stä, näkyvyys ja viestintä, teekkarielämää