Ajankohtaista - Tampereen teknillinen yliopisto

Kampusareena

Ajankohtaista

 • TechBites: Tekniikan herkkupaloja yrityksille

  Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) järjestää tänä vuonna kolme korkeatasoista yrityksille suunnattua tapahtumaa. TechBites-tapahtumasarjassa käsitellään yrityksiä ja tutkijoita yhdistäviä kuumia aiheita. Ensimmäinen tapahtuma järjestetään maaliskuun 21. päivänä teemalla Future Imaging.

 • Yrityspäivät vilkastuttavat Kampusareenaa.

  Yrityspäiville 2018 on jälleen tulossa yli 130 organisaatiota. Kampusareenan 1. kerroksessa on luvassa vilinää, kun työtä etsivät opiskelijat ja rekrytoivat yritykset kohtaavat. Karkit ovat tietty kiva bonus!

 • Kampusareenalle kansainvälinen tunnustus

  Hedelmällisen yhteistyön käynnistykseen ja tueksi on Kampusareenassa tarjolla laaja valikoima palveluita sekä moneen tarpeeseen muuntuvia tiloja. Se on myös innostava oppimisympäristö.

  Suomen yliopistokiinteistöt Oy:n (SYK) ja Tampereen teknillisen yliopiston kehittämä Kampusareena-konsepti valittiin Interreg European InnoBridge -projektissa yhdeksi Good Practises -finalistiksi.

 • Yritykset voivat taas ehdottaa aiheita kanditöihin

  Yritykset voivat taas ehdottaa aiheita kanditöihin

  Onko yrityksessäsi tarvetta pieneen selvitystyöhön esimerkiksi suunnitteilla olevan kehitystyön tueksi? Katsaus olemassa olevaan tutkimukseen, vaihtoehtoisiin teknologiaratkaisuihin tai markkinatilanteeseen on mahdollista teettää kandityönä. Tutustu alkavien kandityöryhmien aihealueisiin!

 • Hervannan testialusta - julkistustilaisuus Kampusklubilla 11.12.

  Yritysten on mahdollista testata ja kehittää älykkään kaupungin palveluita joulukuusta eteenpäin Hervantaan rakennettavan pilvipohjaisen verkkoratkaisun avulla. Tampereen kaupunki ja sen Smart Tampere -ohjelma tarjoavat Nokia Oyj:n rakentaman verkon yritysten käyttöön.

 • Smartblock Kampusareenassa - kokeile rohkeasti!

  Smartblock Kampusareenassa - kokeile rohkeasti!

  Kampusareenan 1. kerroksessa SMACC-tilan vieressä on suomalainen keksintö Smartblock. Se on otettu testikäyttöön yliopiston ja yritysten henkilöstölle. Voit käyttää sitä esimerkiksi pikkupalaveriin tai vetäytymistilaksi. Opiskelijat voivat käyttää Smartblockia ilta-aikaan.

 • Kampusklubilla AI-aamujen sarja / AI Mornings @Kampusklubi!

  Kampusklubilla AI-aamujen sarja / AI Mornings @Kampusklubi!

  Sinä AI-osaaja tai aiheesta kiinnostunut, tule kuulemaan korkeatasoisia puheenvuoroja ja vaihtamaan kokemuksia AI-aamuun 17.11.2017 kello 9 - 12. Tämä maksuton tapahtuma on ensimmäinen foorumien sarjasta ja jatkoa kevään ML-aamulle.

 • Kutsu - Tuotehallinnan teemapäivä 5.10.2017

  Kutsu - Tuotehallinnan teemapäivä 5.10.2017

  Kampusklubilla järjestettävässä tilaisuudessa käsitellään liiketoiminnan uudistamista ja digitalisointia tuotehallinnan keinoin. Aamun osuus on suunnattu Tuotehallinnan kompetenssiklubin jäsenille ja jäsenyyttä harkitseville. Lounaan jälkeiseen osuuteen ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet!

 • JA-HAA! -messut

  Ylioppilaskunnan järjestämillä JA-HAA!-messuilla Kampusareenassa esittäytyvät TTY:n ammattiaine-, harraste- ja kv-kerhot sekä ylioppilaskunnan jaostot. Myös kampuksella työskentelevät ovat tervetulleet tutustumaan kerhoihin 7.9.2017 kello 10 - 15.

 • Tervetuloa lukuvuoden avajaisiin, TUTLabin syntymäpäiville ja KampusFesteille

  Tampereen teknillisen yliopiston lukuvuoden juhlallisia avajaisia vietetään maanantaina 4.9. Torstaina 7.9. vietetään TUTLabin 1-vuotissyntymäpäivää ja perjantaina 8.9. etunurtsi toimii näyttämönä kampuksen omille festareille KampusFesteille. Kampuksen yritykset ovat tervetulleet mukaan tapahtumiin.

 • Kennorakentamisen mahdollisuudet kriisikohteissa -seminaari 5.9.

  Yllättävät ja äärimmäiset sääilmiöt ovat esimerkki tilanteista, joista aiheutuu usein vakavia kriisejä. Tuhojen nopeaan korjaamiseen tarvitaan uusia innovatiivisia ratkaisuja. Yksi mahdollisuus ovat teräskennorakenteet, joista Suomessa on huippuosaamista. Tervetuloa seminaariin 5.9.!

 • TTY Alihankinta 2017-messuilla

  Tervetuloa tutustumaan monipuolisiin ja monialaisiin yhteistyömahdollisuuksiin Tampereen teknillisen yliopiston osastolle messu- ja urheilukeskuksen pääsisääntuloaulaan!

 • Heikki Huttusesta Accosiate Professor

  Tenure track -professuuri antaa Heikki Huttuselle aiempaa enemmän mahdollisuuksia tehdä tutkimusta ja kasvattaa omaa tutkimusryhmäänsä.

  TTY:n pitkän linjan yliopistonlehtori Heikki Huttunen nimitettiin elokuun alusta signaalinkäsittelyn laboratorioon Associate Professoriksi. Hänen alaansa on hurjaa vauhtia kehittyvä koneoppiminen.

 • Tampere3-korkeakoulujen yhteinen yritysyhteistyön työkirja

  Kuvassa vasemmalta: Annukka Hämäläinen ja Marja Hyypiä TTY:ltä, Markku Oikarainen ja Päivi Hämäläinen TAMKista ja Anne Tuhkunen TaY:lta.

  Tampere3-yritysyhteistyön kehittäminen on tuottanut käsin kosketeltavaa tulosta, kun yritysyhteistyön työkirja TUUNAA & VIILAA saapui painosta. TTY:n, TaY:n ja TAMKin yhteisessä hankkeessa on kehitetty ja sovellettu useita palvelukonsepteja, jotka ovat nyt kaikkien ulottuvilla.

 • Tervetuloa Smart City IoT -hackathoniin!

  Tampereen kaupunki ja Tredea Oy kutsuvat yrityksiä ideoimaan yhdessä innovatiivisia IoT-sovelluksia ja -konsepteja. Smart City IoT HACKATHON -kickoff pidetään Kampusareenalla 30.5. ja varsinainen Hackathon 7.6.

 • Hölkkä Oy Pulmaperjantain 20. asiakas

  20. Pulmaperjantain kunniaksi nostettiin lasit kuohuvaa. Kuvassa takana vasemmalta Jukka Vanhala ja Juha Raipala, edessä vasemmalta Sanna Siljander, Eveliina Oinas, Tiina Sirén ja Marja Hyypiä.

  Pulmaperjantai kokosi TTY:n asiantuntijoita ja yritysedustajia yhteen jo 20:nnen kerran. Hölkkä Oy:n Eveliina Oinas ja Tiina Sirén ovat kehittäneet ulkolenkkeilijän aktiiviliivin, jonka he toivat TTY:n Sanna Siljanderin ja Jukka Vanhalan tarkasteltavaksi.

 • Hyppää robottibussin kyytiin!

  Robottibussin kyytiin pääsee jälleen. Viimeksi bussi liikennöi Hervannassa marraskuussa. Kuva: Markus Pajarre

  Kaksi ilman kuljettajaa liikkuvaa robottibussia liikennöi huhtikuussa Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) ja Hervantakeskuksen välillä. Bussien käyttäminen on maksutonta ja ne ovat kaikille avoimia.