Henkilökunnalle - Tampereen teknillinen yliopisto

TTY:n henkilökunnalle

Tutka - henkilökunnan intranetpalvelut

Henkilökunnalle tarkoitetut sisällöt löytyvät https://www.tut.fi/tutka

IT Helpdesk

IT-Helpdesk on ensisijainen palvelupiste tietotekniikan käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

Päivystämme arkisin Kampusareenan 2. kerroksessa huoneessa A258.

Aukioloajat:

IT- Helpdesk on avoinna ma-pe 8.00 - 17:00

18.12.2017-7.1.2018 ma-pe 8:00-16:00

IT-Helpdeskiin voit ottaa yhteyttä tarvittaessa myös puhelimitse tai sähköpostilla.

  • Puhelin: +358 40 198 1100
  • Sähköposti: it-helpdesk@tut.fi

Salasana ja sen vaihto

Omaa salasanaa ei saa kertoa kenellekään. Salasanaa ei pidä kertoa edes ylläpitäjäksi esittäytyvälle, sillä ylläpitäjä ei salasanaasi tarvitse.

 

Unohtunutta salasanaa ei voida palauttaa käyttäjälle, vaan se on vaihdettava. Vaihtamiseen on kaksi tapaa.

Unohtuneen salasanan vaihtaminen IT Helpdesk:ssä

Salasanan vaihto edellyttää henkilökohtaista käyntiä IT Helpdesk:ssä. Ota mukaan opiskelijakortti tai henkilöllisyystodistus.

Salasanaa ei voida vaihtaa sähköpostin välityksellä. Jos käyttäjä ei voi asioida henkilökohtaisesti IT Helpdesk:ssä, uusi salasana voidaan toimittaa hänelle pintapostissa.

Unohtuneen salasanan asettaminen verkkopankkitunnuksella

Käyttäjä voi asettaa unohtuneen tai hukkaan joutuneen käyttäjätunnuksensa salasanan käyttäen omaa verkkopankkitunnustaan.

Tällöin käyttäjä tunnistetaan pankkien TUPAS-tunnistuspalvelun kautta. TUPAS-tunnistuspalvelua salasanan asettamiseen sekä myös uuden tunnuksen vastaanottamiseen voidaan käyttää mm. seuraavien pankkien verkkopankkitunnuksilla: Handelsbanken, Nordea, Osuuspankki, Sampo Pankki, Säästöpankit ja Paikallisosuuspankit (Sp/Pop), Tapiola Pankki, Ålandsbanken ja S-Pankki.

Salasanan vaihto tapahtuu sivulla https://www.tut.fi/tupas/tunnus/.

Käyttäjä valitsee painikkeella pankkinsa ja tunnistautuu sinne normaaliin tapaan. Onnistuneen tunnistuksen jälkeen käyttäjältä pyydetään hyväksyminen käyttäjän nimen ja henkilötunnuksen lähettämiseen palveluntarjoajalle eli TTY:lle. Hyväksynnän jälkeen käyttäjälle avautuu oman käyttäjätunnuksen tietojen muutoslomake, jossa salasanan vaihto voidaan tehdä.

Jos käyttäjä tunnistautuu pankkitunnuksillaan ensimmäistä kertaa, käyttäjän tulee lomakkeella sitoutua noudattamaan TTY:n tietojärjestelmien käyttösääntöjä.

Kaikki liikenne käyttäjän selaimen ja TTY:n sekä pankin Web-palvelimen välillä on SSL-salattua. Käyttäjän ei tarvitse tietää käyttäjätunnustaan etukäteen salasanaa vaihtaessaan.

 

TTY:n tietojärjestelmine käyttösäännöt ja järjestyssäännöt

Ottaessasi käyttöön TTY:n intranet-tunnuksen, sitoudut noudattamaan TTY:n tietojärjestelmien käyttöön liittyviä sääntöjä ja ohjeita sekä muita TTY:n sääntöjä.

Päivittäjä: Tero Rantala, 15.12.2017 13:22.
Asiasanat: palvelut ja yhteistyö, työssä tty:llä