Etusivu - Tampereen teknillinen yliopisto

Honkapohja Suomen Pankista luennoi talouden näkymistä

Suomen Pankin johtokunnan jäsen VTT Seppo Honkapohja luennoi 3.12. TTY:llä aiheesta "Kansainvälinen talous ja euroalueen tilanne".  Honkapohjan vastuualueina Suomen Pankissa ovat tieteellinen tutkimus, rahahuolto, markkinaoperaatiot ja maksuliike, henkilöstöasiat sekä sijoitustoiminnan ja rahapolitiikan riskien valvonta.

Honkapohja on työskennellyt professorina Cambridgen yliopistossa, Helsingin yliopistossa ja Turun kauppakorkeakoulussa.

Kaikki talouden menosta kiinnostuneet, tervetuloa!

Yhteyshenkilö: professori Juho Kanniainen, juho.kanniainen (at) tut.fi, 040 707 4532

Lue lisää.

TTY hakee rehtoria kaudelle 1.8.2016 – 31.12.2020

Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) on ihmisen ja ympäristön hyvinvoinnin kehittäjä ja Suomen kilpailukyvyn uudistaja. Avaamme rohkeasti uusia polkuja tekniikan tutkimuksessa ja koulutuksessa ja olemme uusien oppimisympäristöjen edelläkävijä. Rakennamme yhdessä Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa uutta, kansainvälisesti merkittävää tiedeyliopistoa.

Kunnianhimoisten tavoitteidemme toteuttamiseen tarvitsemme kyvykkään rehtorin, jolla on näyttöjä muutosjohtamisesta ja kansainvälisestä verkostoitumisesta sekä vahva tiede­-, koulutus­-, teknologia­- ja innovaatiopolitiikan tuntemus.

Lue lisää: www.tut.fi/rehtorinhaku

Uutiset

Oletko rekrytoimassa osaajaa?

POPJob -palvelulla tavoitat TTY:n opiskelijat. Se on opiskelijoille kohdennettujen työ- ja harjoittelupaikkojen sekä diplomityötarjousten sähköinen ilmoittelukanava. Palvelu on yrityksille maksuton.

Lue lisää opiskelijoiden rekrytoinnista.

Uusia Tenure track -tehtäviä avoinna

Tenure trackin kautta TTY tarjoaa rekrytoitavalle tutkijalle selkeän mahdollisuuden edetä kyseisen tieteenalan professorin tehtävään, mikä mahdollistaa tutkijalle kokonaisvaltaisen sitoutumisen tutkimus- ja opetustyöhön sekä kyseisen tieteenalan edistämiseen.

Tehtäviä on avoinna seuraavilla tieteenaloilla:

  • Tenure track, mikrosysteemit solu- ja kudosteknologiassa
  • Tenure track, solu- ja kudosteknologian biomateriaalit

Lue työpaikkailmoitukset kokonaisuudessaan sekä tarkemmat ohjeet hakemusten jättämiseen osoitteesta www.tut.fi/openpositions. Hakuaika päättyy 7.12.2015.

TTY juhlii yhdessä Tampereen valoviikkojen kanssa

Valotaiteilijan Kari Kolan upea valotaideinstallaatio Koski oli nähtävillä 23.–25.10. Valoviikkojen yhteiskumppanina TTY juhlisti Kolan teoksella myös omaa 50-vuotisjuhlavuottaan.

Koski-teos levittäytyi Tammerkosken molemmin puolin. Sen ilme perustui voimakkaisiin väreihin sekä luonnon ja arkkitehtuurin ristiriitaan.

Juhlavuoden teemaksi on valittu valo. Valo kuvastaa toivoa ja elämää, ja se myös linkittää TTY:n tulevaisuuteen. Tiede ja teknologia ovat keskeisessä roolissa yhteiskunnan ongelmien ratkaisemisessa.

www.tut.fi/juhlavuosi

www.valoviikot.fi/

www.tamperetunnetuksi.fi

Kuva: Atacan Ergin

Tampere3 – Tekemistä vaille valmis

TTY 50 vuotta

Vuosi 2015 on Tampereen teknillisen yliopiston juhlavuosi. Yliopisto täyttää 50 vuotta ja juhlii merkkivuottaan sidosryhmille suunnatuissa tapahtumissa ympäri vuoden. Juhlavuosi huipentuu syksyllä Tekniikan päiviin.

Juhlavuoden teemaksi on valittu valo. Valo kuvastaa toivoa ja elämää, ja se myös linkittää TTY:n tulevaisuuteen. Tiede ja teknologia ovat keskeisessä roolissa yhteiskunnan ongelmien ratkaisemisessa.

Lue lisää juhlavuodesta

Tapahtumat

Kampusareena avasi ovensa

Kampusareenan rakentaminen alkoi elokuussa 2013 maansiirtotöillä. Nyt kaksi vuotta myöhemmin kohde on käytössä ja nurmikko kasvaa viherkatoilla.

Kampusareenaan ovat muuttaneet TTY:n kirjasto ja täydennyskoulutuskeskus Edutech sekä opiskelija- ja kansainvälisyyspalvelut. Myös Kampusareenaan tulevat yritykset tekevät muuttoaan.

Kampusareenalla tulee alkuvaiheessa toimimaan yli 30 yritystä. Yritysten määrä tulee kasvamaan toiminnan käynnistyttyä täysimittaisesti.

Kampusareena vihittiin käyttöön juhlavin menoin kutsuvierastilaisuudessa keskiviikkona 9. syyskuuta.

Säätiöpääoman tuotoilla rakennetaan tulevaisuutta

50 vuotta täyttävää Tampereen teknillistä yliopistoa voi nyt tukea lahjoittamalla säätiöpääomaan. TTY-säätiölle tehtävät lahjoitukset kartuttavat pääomaa, jonka tuotot takaavat yliopiston toiminnan laadukkuuden ja kilpailukyvyn.

– Tavoitteemme on vahvistaa säätiöpääomaa, jotta voidaan varmistaa yliopiston toiminta ja sen kehittyminen myös tulevaisuudessa, sanoo TTY:n kumppanuusjohtaja Anne-Mari Järvelin.

TTY:stä tuli säätiömuotoinen yliopisto vuoden 2010 alusta. TTY on Aalto-yliopiston lisäksi toinen säätiömuodon valinneista suomalaisista yliopistoista.

Lue lisää Rajapinnasta.

Tutkimusta ihmisen ja ympäristön hyväksi

TTY:n esittelyvideo Research is the key to the future vie parin minuutin huikealle matkalle tieteen ja tutkimuksen maailmaan. Tarina lähtee Tampereen teollisuushistorian alkuvuosista ja jatkuu tähtiä tavoitellen tulevaisuuteen. Video esittelee TTY:n tulevaisuuteen suuntaavaa työtä: tekniikkaa ihmisen ja ympäristön hyväksi.

Tutustu esittelyvideoon ja TTY:n videokanavaan Youtubessa.

Uutisia