Etusivu - Tampereen teknillinen yliopisto

TTY tutuksi yrityksille

Kampusareenassa esitellään 9.2.2016 yrityksille TTY:n tutkimuksen uusia suuntia ja yhteistyön monia mahdollisuuksia. Tervetuloa verkostoitumaan Tampereen teknillisen yliopiston asiantuntijoiden, alumnien, opiskelijoiden ja yritysten kanssa sekä tutustumaan TTY:n uudistettuun tutkimusprofiiliin, moniin yhteistyömahdollisuuksiin ja palveluihin.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen.

Uusien professorien juhlaluennot aloittavat TTY-viikon

Kahdeksan TTY:n vastanimitettyä professoria pitää juhlaluentonsa maanantaina 8.2. Professorit esittelevät alojensa tulevaisuudennäkymiä ja uusimpia tuulia. Tutustu tuoreisiin professoreihin ja juhlaluentojen aiheisiin.

Perinteistä TTY-viikkoa vietetään 8.-13.2. Viikolla on ohjelmaa niin yliopiston yrityskumppaneille ja alumneille kuin henkilöstölle ja opiskelijoille. TTY tutuksi – tutkimuksen uudet suuntaukset ja yhteistyön monet mahdollisuudet -yritystapahtumaa vietetään tiistaina, torstaina on kierroksia Kampusareenassa ja lauantaina kampuksen valtaavat Akateemisen kyykän MM-kilpailut. Katso ohjelma tapahtumakalenterista.

Uutiset

Englanninkielinen kandidaattiohjelma alkaa syksyllä 2016

International Degree Programme in Science and Engineering, BSc (Tech) on laaja-alainen täysin englanninkielinen kandidaatintutkinto-ohjelma, jonka pääaineet ovat Mathematics, Physics ja Information and Communications Technology.

Ohjelmassa niin suomalainen kuin kansainvälinenkin opiskelija voi opiskella laadukkaan tutkinnon tekniikan alalla monikulttuurisessa opiskelijaryhmässä. Valmistuttuaan opiskelijalla on laajat jatko-mahdollisuudet TTY:n englanninkielisissä DI-pääaineissa.

Lue lisää ohjelmasta englanniksi osoitteesta www.tut.fi/bachelor. Ohjelman ensimmäiset opiskelijat aloittavat opintonsa elokuussa 2016.

Kiertotalous keventää ympäristön kuormaa

TTY:llä kehitetään jatkuvasti monien materiaalien kestävyyttä ja kierrätettävyyttä, samoin kuin kiertotalouden prosesseja ja järjestelmiä. Kiertotalousajatteluun perustuvia biojalostamoita tutkitaan ja kehitetään korvaamaan jätevesi- ja jätehuollon järjestelmiä. Biojalostamoiden bioteknisissä ja kemiallisissa prosesseissa voidaan parhaimmillaan tuottaa nykyisistä jätteistä erilaisia lisäarvoa omaavia tuotteita energian lisäksi.

Bioprosesseihin voidaan yhdistää vaikkapa hiilidioksidin sitominen ja ylijäämäsähkön käyttö. Näin saadaan kokonaisuuden kannalta paljon nykyistä kestävämpiä järjestelmiä, pohtii professori Jukka Rintala Rajapinnassa.

Lue Rajapinnasta lisää mitä tekniikan tutkimuksella voidaan tehdä ympäristön hyväksi.

Tampere3-hankkeen johtaja kannustaa rohkeisiin avauksiin

Tampere3-prosessin hankejohtajana on aloittanut kauppatieteiden tohtori Päivi Myllykangas, jolla on kokemusta uuden kehittämisestä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Hän uskoo, että Tampereella luodaan uudenlaisia, kansainvälisesti korkeatasoisia ratkaisuja.

– Seuraavaksi Tampere3-prosessissa sovitaan, millä asioilla lähdetään liikkeelle hallinnon, koulutuksen ja tutkimuksen osalta. Aika pian tämä alkaa siis näkyä myös käytännön toimissa eri puolilla korkeakouluja, hän sanoo.

Lue lisää Rajapinnasta.

Kumiteknologian asiantuntija haluaa parantaa maailmaa

FiDiPro-tutkija Amit Das tutkii jokapäiväisiä ilmiöitä ymmärtääkseen paremmin niiden taustalla vaikuttavia tekijöitä. Viimeisin tutkimuskohde ovat itsekorjautuvat renkaat.

Amit Das toimii vanhempana tutkijana Leibniz Institute of Polymer Research -tutkimuslaitoksessa Dresdenissä ja johtaa Smart Rubbers -ryhmää. FiDiPro-tutkijana hän tuo arvostettua kumiteknologian ja itsekorjautuviin materiaaleihin liittyvää erikoisosaamista Tampereen teknilliseen yliopistoon.

Lue lisää Rajapinnasta.

Oletko rekrytoimassa osaajaa?

POPJob -palvelulla tavoitat TTY:n opiskelijat. Se on opiskelijoille kohdennettujen työ- ja harjoittelupaikkojen sekä diplomityötarjousten sähköinen ilmoittelukanava. Palvelu on yrityksille maksuton.

Lue lisää opiskelijoiden rekrytoinnista.

Puettavat mittarit kasvattavat suosiotaan

Erilaisten puettavien sensorien ja niiden liittyvien mittalaitteiden kehitys on kuuma tutkimustrendi, jossa TTY on vahvasti mukana.

Itsensä mittaaminen kiehtoo professori Ilkka Korhosta.

– Juostessani, hiihtäessäni ja pelatessani pesäpalloa minulla on ranteessa optiseen sensoriin perustuva sykemittari, joka mittaa sydämen sykettä ja aktiivisuutta liikunnan aikana. Silloin tällöin mittaan pulssiani myös työajalta. Sitä kautta saan tietoa stressitasostani ja palautumisestani sekä hyvinvoinnin tasapainosta.

Lue lisää Rajapinnasta

Tapahtumat

Säätiöpääoman tuotoilla rakennetaan tulevaisuutta

50 vuotta täyttävää Tampereen teknillistä yliopistoa voi nyt tukea lahjoittamalla säätiöpääomaan. TTY-säätiölle tehtävät lahjoitukset kartuttavat pääomaa, jonka tuotot takaavat yliopiston toiminnan laadukkuuden ja kilpailukyvyn.

– Tavoitteemme on vahvistaa säätiöpääomaa, jotta voidaan varmistaa yliopiston toiminta ja sen kehittyminen myös tulevaisuudessa, sanoo TTY:n kumppanuusjohtaja Anne-Mari Järvelin.

TTY:stä tuli säätiömuotoinen yliopisto vuoden 2010 alusta. TTY on Aalto-yliopiston lisäksi toinen säätiömuodon valinneista suomalaisista yliopistoista.

Lue lisää Rajapinnasta.

Tutkimusta ihmisen ja ympäristön hyväksi

TTY:n esittelyvideo Research is the key to the future vie parin minuutin huikealle matkalle tieteen ja tutkimuksen maailmaan. Tarina lähtee Tampereen teollisuushistorian alkuvuosista ja jatkuu tähtiä tavoitellen tulevaisuuteen. Video esittelee TTY:n tulevaisuuteen suuntaavaa työtä: tekniikkaa ihmisen ja ympäristön hyväksi.

Tutustu esittelyvideoon ja TTY:n videokanavaan Youtubessa.

Uutisia