Etusivu - Tampereen teknillinen yliopisto

Virhe alkupistevalinnan hyväksymiskirjeissä

Diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinnassa osa hakijoista hyväksytään diplomi-insinööritutkintoon johtaviin hakukohteisiin ilman valintakokeita alkupistevalinnan perusteella. Hyväksytyille on postitettu hyväksymiskirjeet 25.5. Hakijoille on teknisestä virheestä johtuen lähetetty tieto hyväksymisestä väärään hakukohteeseen, esimerkiksi osalle tietotekniikkaan hakeneille postitettiin virheellisesti tieto hyväksymisestä maisema-arkkitehtuurin hakuvaihtoehtoon. 

Oikeat tiedot sisältävät kirjeet lähetetään asianomaisille perjantaina 27.5.2016. Itse hyväksymisprosessissa ei tapahtunut virheitä.

Lue lisää: www.aalto.fi/fi/current/news/2016-05-26-006

TTY:n hakijapalvelut vastaa hakijoiden kysymyksiin:
opiskelijavalinta@tut.fi
p. 050 300 0442 (puhelinpäivystys ma-to 12–15, pe 9–15)

Opiskelijaetuna maksuton 3D-tulostus

TTY:n opiskelijat ovat ottaneet omakseen mahdollisuuden 3D-tulostaa ilmaiseksi. Heitä varten kirjastoon hankitut laitteet ovat käytössä lähes koko ajan, ja niillä valmistetaan esineitä niin harrastuksiin kuin opintoihinkin.

Vaihto-opiskelijat Christina Garcia Moreno ja Celia Maroto Tapia tekivät 3D-tulostimella iPad-telineen.

Myös teekkarit ovat itse rakentaneet 3D-tulostimia. Ammattiainekerho Pullonkaulan printterillä voi tulostaa vaikka suklaata.

Lue lisää Rajapinnasta.

Uutiset

Jukka Pekkasesta TUT Industry Professor

Jukka Pekkanen on nimitetty ensimmäisenä TUT Industry Professor -tehtävään. Uuden professuurin tavoitteena on vahvistaa entisestään yliopiston ja teollisuuden yhteistyötä.

– TTY on Suomessa rakennusteollisuuden ykkösyliopisto. Olen todella iloinen nimityksestäni professuuriin, sillä teollisuuden ja tutkimuksen yhteistyö on ollut aina lähellä sydäntäni, Pekkanen sanoo.

Viisivuotisen professuurin ohella hän jatkaa myös Rakennusteollisuus RT ry:ssä rakentamisen kehittämisestä vastaava johtajana.

Lue lisää Rajapinnasta.

Robotit tulevat koteihin ja palvelutaloihin

Koteihin ilmestyy pian lemmikin tapaisia palvelurobotteja eli robottikavereita.

– Aluksi ne katselevat mitä teemme, ja sitten ne alkavat täyttää tiskikonetta ja imuroida. Ne huolehtivat asioista ja katsovat lasten perään. Kun tulemme kotiin töistä, kaikki paikat ovat kunnossa, visioi Associate Professor Joni Kämäräinen.

Rose-hankkeessa tutkitaan myös monialaisesti miten robottinäköä voi käyttää terveydenhuollossa.

Lue lisää Rajapinnasta.

Uusia Tenure track –tehtäviä auki

Tenure trackin kautta TTY tarjoaa rekrytoitavalle tutkijalle selkeän mahdollisuuden edetä kyseisen tieteenalan professorin tehtävään, mikä mahdollistaa tutkijalle kokonaisvaltaisen sitoutumisen tutkimus- ja opetustyöhön sekä kyseisen tieteenalan edistämiseen.

Kemian ja biotekniikan laitoksella on avoinna seuraavat tehtävät:

  • Tenure track, energiatekniikka
  • Tenure track biotekniikka ja bio- ja kiertotalous (2 tehtävää)
     

Lue työpaikkailmoitukset kokonaisuudessaan sekä tarkemmat ohjeet hakemusten jättämiseen.

MillenniumX-tapahtuma tuo teknologian nuorison koettavaksi

MillenniumX on maksuton nuortentapahtuma Helsingin Kaapelitehtaalla.

MillenniumX on maksuton nuortentapahtuma Helsingin Kaapelitehtaalla perjantaista sunnuntaihin 20.–22.5. Tule tutustumaan uusimpaan teknologiaan ja sen sovellutuksiin, jotka tuottavat kestävää kasvua, puhdasta energiaa ja robotiikkaa.

MillenniumX:n ohjelmistossa on lisäksi pelitapahtuma, koodikoulu, robotiikkaturnaus ja Tämä toimii! -teknologiakilpailun finaali. TTY:n tutkimusta MillenniumX-tapahtumassa edustavat Levästä energiaa -tutkimus sekä syötäväksikin kelpaavat bakteerisolut, jotka tuottavat energiaa ja hiiliyhdisteitä.

Lue lisää tapahtumasta Tekniikan Akatemian sivuilta

Tule mukaan tekemään tulevaisuuden teknologioita!

Lahjoittamalla olet mukana tukemassa tekniikan tutkimusta ja opetusta – ihmisen ja ympäristön hyväksi.

TTY-säätiölle tehtävät lahjoitukset kartuttavat TTY:n säätiöpääomaa, jonka tuotot takaavat yliopiston toiminnan laadukkuuden ja kilpailukyvyn. Tuottoja on TTY-säätiön hallituksen päätöksellä kohdennettu mm. nuorille tutkijoille, isoihin strategisiin tutkimushankkeisiin, tutkimusinfrastruktuuriin ja oppimisympäristöihin. Viimeisimmät tuottojen kohdennukset on tehty opetuksen kehittämiseen helmikuussa 2016.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee varainhankintaa myöntämällä korkeintaan kolminkertaisen vastinrahan yliopiston keräämää yksityistä pääomaa vastaan.

Lue lisää lahjoittamisesta ja sen vaikuttavuudesta.

Valo-ohjatut mikrorobotit hommiin

TTY:llä kehitetään valolla ohjattavia materiaaleja. Niiden pituutta ja paksuutta muuttamalla tavoitellaan mekaanista liikettä, jonka avulla voi valmistaa eräänlaisia mikrorobotteja.

– Valolla tuotettuja liikkeitä on alustavissa kokeissa käytetty muun muassa pienten kappaleiden siirtelyyn paikasta toiseen, kertoo Assistant Professor Arri Priimägi. Valolla voidaan tuottaa samansuuruisia voimia kuin mitä ihmisen lihas tuottaa supistuessaan.

– Hurjemmissa visioissa pieni valo-ohjattava mikrorobotti voisi kontrolloidusti liikkua pinnalla paikasta toiseen ja näin välittää tietoa tai siirtää materiaalia vaikkapa mikropiirin eri osien välillä.

Lue lisää Rajapinnasta

Valoon perustuvat teknologiat uudeksi profiilialaksi

Uudessa strategiassaan TTY kirkastaa yliopiston profiilia kokoamalla yhteen aikaisemmat niin sanotut teema-alueet ja tutkimuksen kärkialueet neljäksi profiloitumisalueiksi. Tutkimuksen uudeksi profiilialaksi nousi valoon perustuvat teknologiat.

Valo on vallankumouksellinen tekijä nykyaikaisessa tieteessä, tekniikassa, tiedonvälityksessä ja kulttuurissa. TTY:ssä tutkitaan valon ominaisuuksia ja kehitetään uusia laservalonlähteitä sekä valoon reagoivia materiaaleja. Yliopiston optiikan ja fotoniikan tutkimus on maailman kärkeä, toteaa vararehtori Ulla Ruotsalainen Rajapinnan kolumnissa.

Associate Professor Timo Laaksonen kannustaa rikkomaan rajoja

Kemian ja biotekniikan laitoksella vuoden alusta  Associate Professorina aloittanut Timo Laaksonen on tutkinut nano- ja biomateriaaleja monelta kantilta. Tiederajoja saa rikkoa, hän kannustaa.

Timo Laaksosella on varsin monipuolinen tausta. Laaksonen on opiskellut ja tutkinut fysikaalista kemiaa ja sähkökemiaa sekä ollut tutkijatohtorina farmaseuttisen teknologian ja biofarmasian sovellusten parissa.

Lue lisää

Tapahtumat

Tutkimusta ihmisen ja ympäristön hyväksi

TTY:n esittelyvideo Research is the key to the future vie parin minuutin huikealle matkalle tieteen ja tutkimuksen maailmaan. Tarina lähtee Tampereen teollisuushistorian alkuvuosista ja jatkuu tähtiä tavoitellen tulevaisuuteen. Video esittelee TTY:n tulevaisuuteen suuntaavaa työtä: tekniikkaa ihmisen ja ympäristön hyväksi.

Tutustu esittelyvideoon ja TTY:n videokanavaan Youtubessa.

Uutisia