Etusivu - Tampereen teknillinen yliopisto

Hae TTY:lle

TTY:n opiskelualat mahdollistavat laaja-alaisen poikkiteknisen ja monitieteisen koulutuksen. Laajan opetustarjonnan ja useiden hakukohteiden ansioista opintoihin voi yhdistää perinteisiä teknisiä aloja sekä tieteen uusimpia suuntauksia. Hakukohteemme tarjoavat monipuolisesti vaihtoehtoja eri koulutustaustoilla hakeville.

Lue lisää

TechBites: Future Imaging 21.3.

TechBites-tapahtuma nostaa esiin makupaloja tulevaisuuden kuvantamisteknologioista ja niiden soveltamisalueista. Verkostoidu ja osallistu työpajoihin tamperelaisten alan yritysten ja kansainvälisten ammattilaisten kanssa. Tampereen teknillisen yliopisto järjestää tapahtuman yhteistyössä Tampere Imaging -ekosysteemin kanssa.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille kuvantamisteknologian parissa työskenteleville, mukaan lukien konenäkö, optiikka, kamerasuunnittelu, älykäs automaatio ja autoteollisuuden sovellukset. 

Lue lisää ja ilmoittaudu 14.3. mennessä: http://techbites.fi/

Uutiset

Sähköntuotannon tulevaisuus on uusiutuvaa

Sähköntuotanto painottuu jatkuvasti enemmän uusiutuviin tuotantomuotoihin. TTY:n energia-alan tutkijat ovat olleet mukana laatimassa energia-alan tulevaisuusskenaariota Energiateollisuudelle. Sen selkeä sanoma on, että uusiutuvat energiantuotantomuodot tulevat korvaamaan perinteiset.

– Teknologian kehityksen myötä suunta on selvä. Investointikustannukset ja hinta ratkaisevat, ja bisnes vie mennessään kohti puhdasta energiantuotantoa, Seppo Valkealahti sanoo.

Lue lisää Rajapinnasta

TTY kansainvälisissä vertailuissa

Viime vuosina TTY:n sijoittuminen keskeisissä kansainvälisissä vertailuissa on ollut huimassa nousussa. 

Arvostetun QS-yliopistovertailun Top 50 under 50 -listalla TTY oli 47. paras nuori yliopisto.

QS World University Rankingissa TTY on maailman parhaiden yliopistojen listalla sijalla 380.

Times Higher Educationin vertailussa TTY:n vahvuutena on yliopiston vahva yritysyhteistyö. Tällä mittarilla TTY sijoittuu maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon.

Lue lisää

Tapahtumat

Tampere3 verkossa

Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu rakentavat yhdessä uutta mallia suomalaiseen korkeakoulutukseen. Uusi korkeakouluyhteisö aloittaa vuoden 2019 alussa.

Tuoreimmat uutiset ja blogikirjoitukset löydät Tampere3:n verkkosivuilta!

 

Tekniikan tuntemusta ja liiketalouden osaamista kiertotalouteen

Kiertotalouden alueella tarvitaan uudenlaista osaamista. Viisi TTY:n laboratoriota yhdistää voimansa ensi vuonna käynnistyvässä opinto-ohjelmassa.

– Muodostimme yhdessä erityisen laajan poikkitieteellisen kokonaisuuden, joka tuo kiertotalouden opetukseen teknillisiä ja liiketoiminnallisia näkökulmia. Ensimmäisiä pilotteja nähdään jo keväällä 2018, Associate Professor (tenure track) Leena Aarikka-Stenroos kirjoittaa Rajapinnan kolumnissaan.

 

Maailman mielenkiintoisimmalla toimialalla

TTY:n uusin TUT Industry Professor Ari Ahonen aloitti syyskuun alussa viisivuotisen kautensa rakennustekniikan laboratoriossa. Hänen professuurinsa ala on kiinteistökehittäminen.

– Urbanisaatio on valtava voima. Lisäksi ICT:n ansiosta erilaiset etätyöt yleistyvät kaikkialla. Miten tulevia tai jo olemassa olevia rakennuksia ja koteja saadaan muokattua uusia tarpeita vastaaviksi? Miten luodaan ympäristö, joka mahdollistaa mahdollisimman suuren tuottavuuden nousun kaikessa työssä, mutta tarjoaa myös vastapainoksi viihtyisyyttä, Ari Ahonen havainnollistaa kiinteistökehittämisala haasteita.

– Professorina tavoitteenani on koota toimiva tutkimusryhmä sekä varmistaa alan ajankohtaisten aiheiden ja tarpeiden näkyminen koulutuksessa. Kiinteistökehittämisen alalla on esimerkiksi liian vähän tohtoreita.

Lue lisää >>

Opiskelijaelämää Instagramissa

TUTLab on ideanikkarin unelmapaikka

3D-skannausta tai laserleikkausta? TUTLabissa onnistuu!

TUTLab on paikka, josta löytyy kaikki, mitä teekkari tarvitsee ideoidensa kehittelyyn. Uudenlaisessa, koko kampuksen yhteisessä oppimisympäristössä käytössä on viimeisintä huutoa olevia digitaalisen valmistuksen laitteita sekä ohjelmistoja töiden suunnitteluun.

TUTLab on avoinna opiskelijoiden ja henkilökunnan lisäksi myös suurelle yleisölle ja yrityksille.

www.tut.fi/tutlab

TTY:n tapahtumat yrityksille

TTY järjestää paljon yrityksille relevantteja tapahtumia, kuten seminaareja, messuja ja konferensseja. Tulevat tapahtumat kootaan yhteen TTY:n tapahtumatiedotteeseen. Tiedote julkaistaan kerran kuukaudessa.

Lue uusin tapahtumatiedote ja tilaa se omaan sähköpostiisi osoitteessa www.tut.fi/seuraameita

Opiskelijaetuna maksuton 3D-tulostus

TTY:n opiskelijat ovat ottaneet omakseen mahdollisuuden 3D-tulostaa ilmaiseksi. Heitä varten kirjastoon hankitut laitteet ovat käytössä lähes koko ajan, ja niillä valmistetaan esineitä niin harrastuksiin kuin opintoihinkin.

Vaihto-opiskelijat Christina Garcia Moreno ja Celia Maroto Tapia tekivät 3D-tulostimella iPad-telineen.

Myös teekkarit ovat itse rakentaneet 3D-tulostimia. Ammattiainekerho Pullonkaulan printterillä voi tulostaa vaikka suklaata.

Lue lisää Rajapinnasta.

POPJob tavoittaa huomisen asiantuntijat

Oletko vasta valmistunut ja etsit työtä? Vai oletko rekrytoimassa uutta osaajaa yritykseesi? POPJob-palvelu on Tampereen teknillisen yliopiston opiskelijoille kohdennettujen työ- ja harjoittelupaikkojen sekä diplomityötarjousten sähköinen ilmoituskanava.

Katso avoimet työpaikat
Tietoa työnantajalle

Tule mukaan tekemään tulevaisuuden teknologioita!

Lahjoittamalla olet mukana tukemassa tekniikan tutkimusta ja opetusta – ihmisen ja ympäristön hyväksi.

TTY-säätiölle tehtävät lahjoitukset kartuttavat TTY:n säätiöpääomaa, jonka tuotot takaavat yliopiston toiminnan laadukkuuden ja kilpailukyvyn. Tuottoja on TTY-säätiön hallituksen päätöksellä kohdennettu mm. nuorille tutkijoille, isoihin strategisiin tutkimushankkeisiin, tutkimusinfrastruktuuriin ja oppimisympäristöihin. Viimeisimmät tuottojen kohdennukset on tehty opetuksen kehittämiseen helmikuussa 2016.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee varainhankintaa myöntämällä korkeintaan kolminkertaisen vastinrahan yliopiston keräämää yksityistä pääomaa vastaan.

Lue lisää lahjoittamisesta

Uutisia