Etusivu - Tampereen teknillinen yliopisto

Tervetuloa valintakokeisiin TTY:n kampukselle

Teknologia koiran tulkiksi

Ennen koirat olivat talonvahteja, nyt rakkaita perheenjäseniä. Moni koiranomistaja haluaisi ymmärtää lemmikkiään paremmin. Kolmen yliopiston yhteisessä Turre ja Toivoset 2.0 -hankkeessa kehitetään teknologiaa, jolla pääsee lähemmäs lemmikkinsä sielunelämää. TTY:n sulautettujen järjestelmien, anturitekniikan ja fysiologisten mittausten asiantuntijat kehittävät menetelmiä datan keräämiseen ja analysointiin.

Lue lisää Rajapinnasta >>

Uutiset

Tietokonenäön terävöittäjä odottaa arkista tekoälyä

Esa Rahtu

Assistant Professor (tenure track) Esa Rahtu aloitti syksyllä työt TTY:n signaalinkäsittelyn laboratoriossa. Hänen alaansa on tietokonenäön ja koneoppimisen kehittäminen.

– Vaatii vielä paljon työtä ennen kuin koneoppimisratkaisut kehittyvät niin hyviksi, että niitä voidaan hyödyntää laajasti arkielämän ympäristöissä. Olisi hienoa olla mukana kehittämässä menetelmiä, jotka todella toisivat helpotusta ihmisten arki- ja työelämään, Rahtu sanoo.

Lue lisää Rajapinnasta >>

TTY kansainvälisissä vertailuissa

Viime vuosina TTY:n sijoittuminen keskeisissä kansainvälisissä vertailuissa on ollut huimassa nousussa. 

Arvostetun QS-yliopistovertailun Top 50 under 50 -listalla TTY oli 47. paras nuori yliopisto.

QS World University Rankingissa TTY on maailman parhaiden yliopistojen listalla sijalla 380.

Times Higher Educationin vertailussa TTY:n vahvuutena on yliopiston vahva yritysyhteistyö. Tällä mittarilla TTY sijoittuu maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon.

Lue lisää

Tampere3 verkossa

Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu rakentavat yhdessä uutta mallia suomalaiseen korkeakoulutukseen. Uusi korkeakouluyhteisö aloittaa vuoden 2019 alussa.

Tuoreimmat uutiset ja blogikirjoitukset löydät Tampere3:n verkkosivuilta!

 

Tekniikan tuntemusta ja liiketalouden osaamista kiertotalouteen

Kiertotalouden alueella tarvitaan uudenlaista osaamista. Viisi TTY:n laboratoriota yhdistää voimansa ensi vuonna käynnistyvässä opinto-ohjelmassa.

– Muodostimme yhdessä erityisen laajan poikkitieteellisen kokonaisuuden, joka tuo kiertotalouden opetukseen teknillisiä ja liiketoiminnallisia näkökulmia. Ensimmäisiä pilotteja nähdään jo keväällä 2018, Associate Professor (tenure track) Leena Aarikka-Stenroos kirjoittaa Rajapinnan kolumnissaan.

 

Opiskelijaelämää Instagramissa

TUTLab on ideanikkarin unelmapaikka

3D-skannausta tai laserleikkausta? TUTLabissa onnistuu!

TUTLab on paikka, josta löytyy kaikki, mitä teekkari tarvitsee ideoidensa kehittelyyn. Uudenlaisessa, koko kampuksen yhteisessä oppimisympäristössä käytössä on viimeisintä huutoa olevia digitaalisen valmistuksen laitteita sekä ohjelmistoja töiden suunnitteluun.

TUTLab on avoinna opiskelijoiden ja henkilökunnan lisäksi myös suurelle yleisölle ja yrityksille.

www.tut.fi/tutlab

TTY:n tapahtumat yrityksille

TTY järjestää paljon yrityksille relevantteja tapahtumia, kuten seminaareja, messuja ja konferensseja. Tulevat tapahtumat kootaan yhteen TTY:n tapahtumatiedotteeseen. Tiedote julkaistaan kerran kuukaudessa.

Lue uusin tapahtumatiedote ja tilaa se omaan sähköpostiisi osoitteessa www.tut.fi/seuraameita

Opiskelijaetuna maksuton 3D-tulostus

TTY:n opiskelijat ovat ottaneet omakseen mahdollisuuden 3D-tulostaa ilmaiseksi. Heitä varten kirjastoon hankitut laitteet ovat käytössä lähes koko ajan, ja niillä valmistetaan esineitä niin harrastuksiin kuin opintoihinkin.

Vaihto-opiskelijat Christina Garcia Moreno ja Celia Maroto Tapia tekivät 3D-tulostimella iPad-telineen.

Myös teekkarit ovat itse rakentaneet 3D-tulostimia. Ammattiainekerho Pullonkaulan printterillä voi tulostaa vaikka suklaata.

Lue lisää Rajapinnasta.

Tule mukaan tekemään tulevaisuuden teknologioita!

Lahjoittamalla olet mukana tukemassa tekniikan tutkimusta ja opetusta – ihmisen ja ympäristön hyväksi.

TTY-säätiölle tehtävät lahjoitukset kartuttavat TTY:n säätiöpääomaa, jonka tuotot takaavat yliopiston toiminnan laadukkuuden ja kilpailukyvyn. Tuottoja on TTY-säätiön hallituksen päätöksellä kohdennettu muun muassa nuorille tutkijoille, isoihin strategisiin tutkimushankkeisiin, tutkimusinfrastruktuuriin ja oppimisympäristöihin.

Lisätietoa lahjoitusten verovähennysoikeudesta.

Lue lisää lahjoittamisesta

POPJob tavoittaa huomisen asiantuntijat

Oletko vasta valmistunut ja etsit työtä? Vai oletko rekrytoimassa uutta osaajaa yritykseesi? POPJob-palvelu on Tampereen teknillisen yliopiston opiskelijoille kohdennettujen työ- ja harjoittelupaikkojen sekä diplomityötarjousten sähköinen ilmoituskanava.

Katso avoimet työpaikat
Tietoa työnantajalle