Etusivu - Tampereen teknillinen yliopisto

Kohti uutta

Tampereen yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun muodostama uusi monialainen korkeakouluyhteisö aloittaa toimintansa ensi vuoden alussa.

Sydän sykkii kuoppalevyllä

Suomen Akatemian rahoittama ja Tampereen teknillisen yliopiston koordinoima monikudosmallintamisen huippuyksikkö aloitti toimintansa vuoden 2018 alusta. Tavoitteena on kehittää uudenlainen body on chip -alusta, ikään kuin yksinkertaistettu ihmiskeho kasvatusalustalla. Sen avulla voidaan entistä tarkemmin ja luotettavammin tutkia, miten vaikkapa lääkkeet toimivat potilaassa.

– Alustassa yhdistyy useita, laboratoriossa ihmisen kantasoluista erilaistettuja ja kasvatettuja solutyyppejä, kuten sydänsoluja, aivosoluja ja maksasoluja, professori Pasi Kallio kertoo.

Lue lisää Rajapinnassa

Uutiset

Vuosikertomus

Tampereen teknillinen yliopisto tuottaa tietoa ja osaamista ihmisen ja ympäristön hyväksi. Vuonna 2017 kansainvälisessä arvioinnissa TTY:n tutkimus todettiin vaikuttavaksi ja laadukkaaksi. Myös opetustarjontaa kehitetään jatkuvasti: TTY:ssä alkoi esimerkiksi uusi robotiikan pääaine, ainoana Suomessa.

Lue lisää

Millennium-palkitulla ALD-teknologialla tehdään huipputehokkaita aurinkokennoja

TAF:n Millennium-teknologiapalkinto myönnettiin tänä vuonna suomalaiselle keksijälle, fyysikko Tuomo Suntolalle ohutkalvojen atomikerroskasvatuksen eli ALD-menetelmän kehittämisestä. ALD-reaktori on tutkijoiden käytössä myös TTY:llä esimerkiksi huipputehokkaiden, taipuisien aurinkokennomateriaalien kehityksessä. Aktiivisimmat käyttäjät löytyvät luonnontieteiden tiedekunnasta kemian ja biotekniikan laboratoriosta sekä erityisesti fotoniikan laboratoriosta.

Lue lisää Rajapinnassa

TTY kansainvälisissä vertailuissa

Viime vuosina TTY:n sijoittuminen keskeisissä kansainvälisissä vertailuissa on ollut huimassa nousussa. Esimerkiksi arvostetun QS-yliopistovertailun Top 50 under 50 -listalla TTY on nyt 41. paras nuori yliopisto.

Lue lisää

Keitä professorimme ovat?

Vuoden 2017 tilastojen mukaan TTY:llä on töissä 100 professoria, 4 TUT Industry Professoria, 16 Associate Professoria (tenure track) ja 25 Assistant Professoria (tenure track). Kaikkiaan lukumäärä on 145. Professoreista on koostettu heidän tutkimustaan esittelevä katalogi eli sähköinen julkaisu Professors A–Z. Oletko jo tutustunut professoreihimme katalogin avulla?

Tutustu (pdf) >>

Tampere3 verkossa

Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu rakentavat yhdessä uutta mallia suomalaiseen korkeakoulutukseen. Uusi korkeakouluyhteisö aloittaa vuoden 2019 alussa.

Tuoreimmat uutiset ja blogikirjoitukset löydät Tampere3:n verkkosivuilta!

 

Tekniikan tuntemusta ja liiketalouden osaamista kiertotalouteen

Kiertotalouden alueella tarvitaan uudenlaista osaamista. Viisi TTY:n laboratoriota yhdistää voimansa ensi vuonna käynnistyvässä opinto-ohjelmassa.

– Muodostimme yhdessä erityisen laajan poikkitieteellisen kokonaisuuden, joka tuo kiertotalouden opetukseen teknillisiä ja liiketoiminnallisia näkökulmia. Ensimmäisiä pilotteja nähdään jo keväällä 2018, Associate Professor (tenure track) Leena Aarikka-Stenroos kirjoittaa Rajapinnan kolumnissaan.

 

Opiskelijaelämää Instagramissa

TTY:n tapahtumat yrityksille

TTY järjestää paljon yrityksille relevantteja tapahtumia, kuten seminaareja, messuja ja konferensseja. Tulevat tapahtumat kootaan yhteen TTY:n tapahtumatiedotteeseen. Tiedote julkaistaan kerran kuukaudessa.

Lue uusin tapahtumatiedote ja tilaa se omaan sähköpostiisi osoitteessa www.tut.fi/seuraameita

Tule mukaan tekemään tulevaisuuden teknologioita!

Lahjoittamalla olet mukana tukemassa tekniikan tutkimusta ja opetusta – ihmisen ja ympäristön hyväksi.

TTY-säätiölle tehtävät lahjoitukset kartuttavat TTY:n säätiöpääomaa, jonka tuotot takaavat yliopiston toiminnan laadukkuuden ja kilpailukyvyn. Tuottoja on TTY-säätiön hallituksen päätöksellä kohdennettu muun muassa nuorille tutkijoille, isoihin strategisiin tutkimushankkeisiin, tutkimusinfrastruktuuriin ja oppimisympäristöihin.

Lisätietoa lahjoitusten verovähennysoikeudesta.

Lue lisää lahjoittamisesta