Etusivu - Tampereen teknillinen yliopisto

Wappu on teekkareiden parasta aikaa

Teekkareiden Wappusesonki on alkanut Tampin paljastuksella. Kampuksella ja sen tuntumassa riittää tapahtumia: konsertteja, turnauksia, juhlia ja retkiä. Teekkarikaste Wapunpäivänä on tamperelaisen Wappukulttuurin multihuipentuma. Myös Tampereen teknillinen yliopisto rantautuu 1.5. Tammerkosken kupeeseen. Jaossa on ilmapalloja ja karkkia TTY:n 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Tamperelaisen teekkarin tunnelmat ja ajatukset Wapunvieton hulinoista välittää Rakkauden Wappuradio. Lähetystä voi seurata 21.4.–30.4. taajuudella 101,6 MHz tai osoitteessa www.wappuradio.fi. Tavoitteena on tänäkin vuonna olla maailman paras tamperelainen Wappuradio.

Wapun tapahtumat (Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta)

Nyt nähdään puu metsältä

TTY:ssä kehitetyllä 3D-mallinnustekniikalla pystytään luomaan kolmiulotteinen malli metsän jokaisesta yksittäisestä puusta. Entistä tarkempi tieto siitä, millaisia puita Suomen metsissä kasvaa, helpottaa metsänhoidon suunnittelua ja parantaa metsäteollisuuden kustannustehokkuutta.

– Datan analyysi ja siitä saatu informaatio on tässä menetelmässä viety aivan uudelle tasolle. Metsän omistajat, viranomaiset ja kansalaisjärjestöt voivat jatkossa hyödyntää puiden mittaustuloksia myös hiilijalanjäljen laskemisessa, kertoo professori Mikko Kaasalainen matematiikan laitoksen inversio-ongelmien tutkimusryhmästä.

Lue lisää Rajapinnasta.

Uutiset

Teekkari tai arkkari kesätöihin tai diplomityötä tekemään?

Tuotanto takaisin Suomeen, mutta uudenlaisena

Suomalainen teollisuus on siirtänyt valmistusta ulkomaille halvempien resurssien perässä, mutta nyt suunta halutaan saada kääntymään. Miksei muu maa ollutkaan mansikka?

Professori Miia Martinsuo TTY:n teollisuustalouden laitokselta kannustaa suomalaisia yrityksiä uudistamaan vanhaa ja katsomaan rohkeasti eteenpäin. – Meillä on paljon vahvuuksia, joista voimme olla ylpeitä. Niiden varaan voi rakentaa, ja niitä kannattaa vahvistaa.

Lue lisää Rajapinnasta.

TTY:lle tekniikan pedagogiikan professuuri

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö on myöntänyt 600 000 euroa tekniikan pedagogiikan professuurin perustamiseksi. Pedagogiikan professorin tehtävänä on tutkia ja kehittää tekniikan yliopisto-opetusta esimerkiksi digitalisaation myötä muuttuvassa oppimisympäristössä.

Opetukseen tarvitaan kokonaan uusia opetusmenetelmiä sekä vanhojen kehittämistä.

Professuuri on ainutlaatuinen Suomessa. Tavoitteena on uudistaa oppimista ja panostaa monipuolisesti tulevaisuudessa tarvittaviin taitoihin.

Lue lisää.

Vastaisku Aasian halvoille tekstiilipajoille?

Räätälöi vaate makusi mukaiseksi kännykällä ja sovita sitä itsesi kokoisen avattaren päälle. Tilauksesi menee suoraan tuotantoon ja saat vaatteen nopeasti kotiovellesi. TTY:llä kehitetään pilottitehdasta ja uutta vaatteiden valmistustapaa, jossa kuluttajat voivat osallistua tuotteiden suunnitteluun.

– Ottamalla kuluttaja mukaan digitaaliseen tuotesuunnitteluun voi vaateteollisuutta tuoda takaisin Suomeen ja Eurooppaan, uskoo professori Heikki Mattila TTY:n materiaaliopin laitokselta.

Lue lisää Rajapinnasta.

TTY 50 vuotta

Vuosi 2015 on Tampereen teknillisen yliopiston juhlavuosi. Yliopisto täyttää 50 vuotta ja juhlii merkkivuottaan sidosryhmille suunnatuissa tapahtumissa ympäri vuoden. Juhlavuosi huipentuu syksyllä Tekniikan päiviin.

Juhlavuoden teemaksi on valittu valo. Valo kuvastaa toivoa ja elämää, ja se myös linkittää TTY:n tulevaisuuteen. Tiede ja teknologia ovat keskeisessä roolissa yhteiskunnan ongelmien ratkaisemisessa.

Lue lisää juhlavuodesta Rajapinnasta.

Tapahtumat

Tutkimusta ihmisen ja ympäristön hyväksi

TTY:n esittelyvideo Research is the key to the future vie parin minuutin huikealle matkalle tieteen ja tutkimuksen maailmaan. Tarina lähtee Tampereen teollisuushistorian alkuvuosista ja jatkuu tähtiä tavoitellen tulevaisuuteen. Video esittelee TTY:n tulevaisuuteen suuntaavaa työtä: tekniikkaa ihmisen ja ympäristön hyväksi.

Tutustu esittelyvideoon ja TTY:n videokanavaan Youtubessa.

Uutisia