Etusivu - Tampereen teknillinen yliopisto

Opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu

Ne hyväksytyt hakijat, jotka ovat antaneet hakulomakkeellaan luvan julkaista yhteisvalinnan tuloksen internetissä, näkevät nimensä hyväksyttyjen listalla osoitteessa http://tulospalvelu.dia.fi.

Hyväksytyille opiskelijoille lähetetään myös hyväksymiskirje kotiin.

Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 29.7.2014 klo 16.15, joko sähköisesti tai toimittamalla opiskelupaikan vastaanottolomake TTY:n opintotoimistoon.

Kampusareenasta rakentuu yhteisöllinen loft

Kampusareenan rakentaminen etenee aikataulussaan. Uuden rakennuksen kaikki tilat ja palvelut tulevat tukemaan yhdessä tekemistä ja ovat muunneltavissa tarpeiden muuttuessa.

– Kampusareena antaa uusia mahdollisuuksia toteuttaa yhteisöllisyyttä. Areena on opiskelijoiden, tutkijoiden, henkilökunnan, yritysten ja alumnien kohtaamispaikka. Yliopisto avautuu uudella tavalla suhteessa elinkeinoelämään, toteaa kumppanuuksista ja yhteisöistä vastaava johtaja Anne-Mari Järvelin.

Yhdessä tekemistä tukee Yhteistyömaa-nimellä kulkeva konsepti. Yhteistyömaan palvelut tukevat projektien alkuvaiheen ideointia ja kumppaneiden löytämistä sekä tarjoavat uudenlaisia mahdollisuuksia tulosten esittämiseen.

Lue lisää Kampusareenasta.

Uutiset

Miksi kaikkien laitteiden pitää piipittää?

Ympäristö on täynnä eri laitteista lähteviä ääniä. Kodinkoneet, autot, liikennevalot ja konttorilaitteet piipittävät. Miksi esimerkiksi nykyauto varoittaa ihan kaikesta saattaen kuskin hulluuden partaalle? Rajapinta esitti kysymyksen professori Kaisa Väänänen-Vainio-Mattilalle.

Tapahtumat

Älykäs asema syntyy kaupungin ytimeen

– Suurten kaupunkien välillä on nykyisin oltava nopeat yhteydet, mikä johtaa siihen, että myös asuminen ja kaupallinen toiminta siirtyvät liikennehubien tuntumaan, sanoo professori, arkkitehti Ari Hynynen.

Tampereen asemanseuduista kehitetään elinvoimaista dynamoa ja eri kulkumuotojen älykkästä yhdistäjää.

Asemanseutujen kehittäminen heijastaa myös isompaa ilmiötä, aluerakenteen keskittymistä Suomessa ja työssäkäyntialueiden laajenemista.

Lue lisää Rajapinnasta miten älyliikennettä kehitetään Tampereella.

Tampereella panostetaan big dataan

– Meidän tavoitteemme on voida big dataa jalostamalla nähdä tulevaisuuteen, ennustaa sitä ja muokata sitä, sanoo professori Moncef Gabbouj.

TTY on perustanut big datan tutkimuskeskuksen, joka yhdistää signaalinkäsittelyn, tietotekniikan ja teollisuustalouden laitosten osaamisen. Virtuaalinen keskus aloittaa toimintansa vuonna 2016.

Vuodesta 2015 lähtien TTY:llä voi opiskella big dataa uutena pääaineena.

Lue lisää Rajapinnasta.

Keltainen laser mullistaa lääketieteen ja spektroskopian

Puolijohde- ja lasertutkimus voi johtaa läpimurtoihin silmäleikkauksissa, syöpähoidossa ja ajan mittaamisessa.

Professori Mircea Guina ja hänen tutkimusryhmänsä TTY:n optoelektroniikan tutkimuskeskuksessa ovat vuosien työn tuloksena onnistuneet kehittämään puolijohdeteknologiaan perustuvan käänteentekevän menetelmän, jolla voidaan tuottaa kirkasta laservaloa aallonpituusalueelle keltainen–oranssi (570–620 nanometriä).

Lue lisää Rajapinnasta.

Kyberhyökkääjien jäljillä

Kyberrikollisuus laajenee ja kyperuhkien muodot ovat moninaisia, hakkeroinnista aina kybervakoiluun ja sotaan.

TTY:n TUTCyberLabsissa simuloidaan kyberhyökkäyksiä ja niiltä puolustautumista sekä testataan laitteistoja ja ohjelmistoja. Syksystä alkaen TTY:n tietoturvallisuuden opiskelijat voivat myös osallistua kyberturvallisuuden kursseille.

Vuonna 2015 täydennyskoulutusta aletaan antaa myös TTY:n ulkopuolisille tietoturva-alan ammattilaisille.

Lue lisää Rajapinnasta.

Turvallisuus lisää kannattavuutta

Paljonko turvallisuudesta ollaan valmiita maksamaan? Resurssien ollessa rajalliset yritysjohto joutuu miettimään mihin kannattaa panostaa.

– Turvallisuusasioiden kuntoon saattaminen hyödyttää yrityksiä. Vahinkojen ja sähläyksen vähentyessä henkilöstön hyvinvointi ja yrityksen kannattavuus paranevat. Ja kun turvallisuusasiat ovat hyvässä hoidossa, yritys koetaan vakaana ja luotettavana toimittajana sekä yhteistyökumppanina, sanovat Sari Tappura ja Jouni Kivistö-Rahnasto.

Lue lisää Rajapinnasta.

Tutkimusta ihmisen ja ympäristön hyväksi

TTY:n esittelyvideo Research is the key to the future vie parin minuutin huikealle matkalle tieteen ja tutkimuksen maailmaan. Tarina lähtee Tampereen teollisuushistorian alkuvuosista ja jatkuu tähtiä tavoitellen tulevaisuuteen. Video esittelee TTY:n tulevaisuuteen suuntaavaa työtä: tekniikkaa ihmisen ja ympäristön hyväksi.

Tutustu esittelyvideoon ja TTY:n videokanavaan Youtubessa.

Uutisia