>Tampereen teknillinen yliopisto >Rakennustuotanto- ja talous >EE

Tutkimusta paremman rakennetun ympäristön puolesta

Energia- ja Elinkaari -ryhmä (EE) on Tampereen teknillisen yliopiston Talouden ja rakentamisen tiedekunnassa toimiva tutkimusryhmä, joka tutkii rakennetun ympäristön kehittämismahdollisuuksia keskittyen erityisesti kehitykseen liittyviin taloudellisiin ilmiöihin ja vuorovaikutussuhteisiin.

Tutkimme ja mallinnamme monialaisesti rakennetun ympäristön kehittämiseen liittyviä ilmiötä. Tällä hetkellä tutkimuksemme kärkialueita ovat:

  • rakennusten ja rakennuskannan energia- ja elinkaaritalous,
  • rakennuskannan aiheuttamat päästöt ja niihin liittyvät säästöpotentiaalit,
  • aluekehittämisen ja täydennysrakentamisen vaikutukset (kaupunkitalous, asukas, kiinteistökehittäjä, kolmas sektori, urakoitsija, asuntomarkkinat) sekä
  • asunto- ja kiinteistömarkkinoiden toiminta.

Ryhmän jäsenet työskentelevät vastuullisissa rooleissa merkittävissä kansallisissa ja kansainvälisissä tutkimushankkeissa ja heillä on pitkäaikaista kokemusta haastavista poikkitieteellisista tutkimuskokonaisuuksista.

Mm. Suomen ympäristöministeriö on tutkimusryhmän pitkäaikainen yhteistyökumppani.

- -
Ajankohtaista

17.12.2015
DI, KTK Antti Kurviselle on myönnetty Turun kaupunkitutkimusohjelman tutkijastipendi vuoden tieteelliseen työskentelyyn. Tutkimushankkeessa tarkastellaan kaupunkikehittämisen taloudellisia vaikutuksia ja se toteutetaan aikavälillä 1.2.2016-31.1.2017.

30.11.2015
DI Jaakko Viholalle myönnettiin paikka Tampereen teknillisen yliopiston Teollisuuden tohtorikoulusta. Teollisuuden tohtorikoulun ideana on, että tutkimusongelmat ovat yrityslähtöisiä. Viholan väitöstutkimuksen aiheena on Resurssitehokkaat kunnalliset kiinteistöstrategiat tarkastelujen pääpainon ollessa kunnallisten opetustilojen järjestämisen talousvaikutuksissa. Yrityskumppanina tutkimushankkeessa on Parmaco Oy, joka tuottaa siirrettäviä vuokratiloja lähinnä kuntien tarpeisiin. Tutkimushanke toteutetaan vuosina 2016–2019.

25.11.2015
SEULI-hankkeen tulokset raportoidaan erillisellä hankesivustolla. Siiry sivustolle tästä.

-
  © Tampereen teknillinen yliopisto | Rakennustuotanto- ja talous Sivujen ylläpito: Antti Kurvinen